Skip to main content

Βόλεϊ: Έτοιμη η Εθνική Ανδρών για την πρεμιέρα με τη Νορβηγία

Έτοιμη να διεκδικήσει την τρίτη συνεχή πρόκριση σε τελική φάση Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος είναι η Εθνική Ανδρών βόλεϊ.

Η «γαλανόλευκη» βρίσκεται από χθες (1/8) στη Νορβηγία, εκεί όπου την Τετάρτη 3 Αυγούστου θα αντιμετωπίσει την Εθνική της χώρας, στη πρεμιέρα του Ε΄ προκριματικού ομίλου. Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 19:00 ώρα Ελλάδας, σε απευθείας μετάδοση από την COSMOTE SPORT 7.

Η αποστολή της Εθνικής Ανδρών έφτασε αργά το απόγευμα της Δευτέρας στη πόλη Βόλντα της Νορβηγίας και το απόγευμα της Τρίτης πραγματοποίησε προπόνηση στη Sparebank1 Arena, εκεί όπου θα δώσει και το πρώτο της παιχνίδι στο δρόμο για το εισιτήριο για τη τελική φάση του Ευρωβόλεϊ.

Από τους 7 προκριματικούς ομίλους, οι 4 έχουν από 4 χώρες και 3 είναι με 3 χώρες. Την πρόκριση για τα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ανδρών 2023 θα πάρουν οι 7 πρώτες χώρες κάθε ομίλου και οι 5 καλύτερες δεύτερες.

«Δεν ξέρουμε πολλά για τον πρώτο μας αντίπαλο, είχαμε την ευκαιρία να δούμε σε βίντεο τα τρία φιλικά παιχνίδια που έδωσε με τη Λετονία, τα οποία μας βοήθησαν στη μελέτη της Νορβηγίας. Πρέπει να παίξουμε με συγκέντρωση, καθώς η Νορβηγία γνωρίζει ότι το επίπεδό μας είναι υψηλότερο και θα παίξουν ελεύθερα και στην έδρα τους.

Ξέρουμε πως να προσεγγίσουμε το παιχνίδι, οι παίκτες μου γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν και είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε» δήλωσε ο ομοσπονδιακός προπονητής Ντάντε Μπονιφάντε.