Skip to main content

«Ζωντανός» για τα play offs ο Ατρόμητος, που περιμένει το αποτέλεσμα στο ΟΑΚΑ

Ο Ανδρούτσος «ξόρκισε την κατάρα» και ο Ατρόμητος επέστρεψε στις νίκες στη Super League, με 1-0 επί της Ξάνθης στο Περιστέρι.

Με το «τρίποντο» αυτό μπήκε «τέλος» στη διπλή «κατάρα» που κυνηγούσε τους Περιστεριώτες από την 11η Ιανουαρίου και το «διπλό» που είχαν σημειώσει στο Αγρίνιο επί του Παναιτωλικού (1-0, 18η αγωνιστική).

Η ομάδα του Σάββα Παντελίδη μετά από 6 αγωνιστικές πανηγύρισε την πρώτη της νίκη (προερχόταν από μία ισοπαλία και πέντε ήττες), ενώ παράλληλα έβαλε τέλος στην επιθετική «ανομβρία» της που κράτησε (με τις καθυστερήσεις) συνολικά 603 αγωνιστικά λεπτά. 

Τόσο μεσολάβησε από το τέρμα του Γιακουμάκη στο 94ο λεπτό του παιχνιδιού με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο, μέχρι το γκολ του Ανδρούτσου στο 29ο λεπτό του σημερινού αγώνα με την Ξάνθη. Αν δε, συνυπολογιστούν σε όλο αυτό και τα τρία -«στείρα» από πλευράς παραγωγικότητας παιχνίδια Κυπέλλου με Βόλο και Άρη (δύο ματς), η «αποχή» του Ατρόμητου από το γκολ είχε φτάσει τα 887 λεπτά, μέχρι τη στιγμή που έβαλε τέλος στο αρνητικό σερί ο Θανάσης Ανδρούτσος με κεφαλιά στη γωνία του Αμπάντ.

Με το «τρίποντο» αυτό ο Α:τρόμητος παρέμεινε σε… τροχιά play offs, αλλά πολλά θα εξαρτηθούν από το αποτέλεσμα του ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ (19:30). Οι Περιστεριώτες θέλουν πάση θυσία ήττα των Κρητών για ελπίζουν ότι στο φινάλε της κανονικής περιόδου θα προλάβουν να μπουν στην πρώτη εξάδα.

Στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου ο Μανδάς κράτησε «όρθιο» τον Ατρόμητο, όταν μετά από φάουλ του Μουλέν, η μπάλα κόντραρε στο τείχος, άλλαξε πορεία, αλλά ο γκολκίπερ των γηπεδούχων πετάχτηκε εντυπωσιακά στη γωνία του κι έδιωξε σε κόρνερ.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ατρόμητος βρήκε ακόμη περισσότερο χώρο για να χτυπήσει στην αντεπίθεση, αλλά τόσο ο Ενσικουλού στο 48′, όσο κι ο Ντε Πάου στο 57′, δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον εξαιρετικό Αμπάντ.