Skip to main content

«Ναυάγιο» στη Νεάπολη ο ΠΑΟΚ

Η πρώτη συνάντηση του Ιωνικού με τον ΠΑΟΚ μετά από περίπου 15 χρόνια ανέδειξε νικήτρια την πειραϊκή ομάδα με 3-2, αποτέλεσμα που ουσιαστικά θέτει την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου εκτός τίτλου καθώς η διαφορά από την πρώτη θέση αυξήθηκε στους 13 βαθμούς πριν καν συμπληρωθεί ο πρώτος γύρος.

Και όμως, ο αγώνας ξεκίνησε ιδανικά για τον «Δικέφαλο», καθώς στην πρώτη του οργανωμένη επιθετική προσπάθεια ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ με την εξαιρετική κεφαλιά του Σφιντέρσκι (τρίτο γκολ στο πρωτάθλημα), μετά από σέντρα του Τέιλορ στο 18ο λεπτό.

Η χαρά των «ασπρόμαυρων» δεν κράτησε παρά μόνο δύο λεπτά, καθώς στο 20΄ ο Ιωνικός ισοφάρισε με δυνατό σουτ μέσα από τη μικρή περιοχή του πρώην παίκτη του «Δικεφάλου», Χοσέ Κάνιας.

Οι γηπεδούχοι στο 34΄ έφτασαν στην πλήρη ανατροπή. Ο Πασχαλάκης στην έξοδό του ανέτρεψε τον Λένις, ο Τζήλος έδειξε συνέχεια στο παιχνίδι αλλά ειδοποιήθηκε από το VAR να ξαναδεί την φάση κι έτσι υπέδειξε πέναλτι, με το οποίο ο Άοσμαν έδωσε προβάδισμα στους γηπεδούχους.

Στο 49΄ ο Λένις ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-1, ενώ μέσα στα επόμενα 4 λεπτά, ο ίδιος παίκτης είχε σουτ στο δοκάρι και λίγο αργότερα επιχείρησε να «κρεμάσει» τον Έλληνα γκολκίπερ, αλλά ο τελευταίος έκανε σπουδαία επέμβαση.

Βλέποντας την ομάδα του να πελαγοδρομεί, ο Λουτσέσκου έκανε αμέσως δύο αλλαγές ρίχνοντας στο ματς τους Σβαμπ και Μουργκ αντί των Εσίτι και Μπίσεσβαρ. Ο Ρουμάνος τεχνικός δικαιώθηκε αμέσως, καθώς από σέντρα του Σίντκλεϊ στο 60΄ ο Μουργκ με καρφωτή κεφαλιά μείωσε για τον ΠΑΟΚ σε 3-2, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση.

Στο 65΄ ο Σίντκλεϊ έχασε τεράστια ευκαιρία όταν πλάσαρε από πλάγια μέσα από την περιοχή στέλνοντας την μπάλα λίγο άουτ. Οι Θεσσαλονικείς στο 66΄ έχασαν άλλη μία μεγάλη ευκαιρία, με την κεφαλιά του Ελ Καντουρί να διώχνει σωτήρια ο Χουτεσιώτης σε κόρνερ.

Νέα κλασική ευκαιρία έχασε ο ΠΑΟΚ στο 79΄ με τον Σβαμπ να αστοχεί με κεφαλιά εντελώς αμαρκάριστος μετά το κόρνερ του Μουργκ. Τρία λεπτά μετά ο Πασχαλάκης είπε «όχι» στον Μύγα, στην τελευταία σπουδαία φάση του αγώνα.