Skip to main content

Από την κόλαση… στον παράδεισο η Μπαρτσελόνα

Μία ανάσα από έναν ατιμωτικό αποκλεισμό βρέθηκε η Μπαρτσελόνα, ωστόσο, στο φινάλε «μίλησε» η κλάση των παικτών της.

Στον προημιτελικό του Κυπέλλου Ισπανίας κόντρα στη Γρανάδα, οι γηπεδούχοι προηγούνταν μέχρι το 88΄ με 2-0, ωστόσο, οι «μπλαουγκράνα» κατάφεραν να ισοφαρίσουν και στην παράταση να φέρουν τα πάνω κάτω με το εντυπωσιακό 5-3, παίρνοντας το «εισιτήριο» για τους ημιτελικούς του Copa del Rey.

Πρώτα ο Αντουάν Γκριεζμάν (88′) κι εν συνεχεία ο Ζόρντι Άλμπα (90’+2′), «απάντησαν» στα τέρματα των Κένεντι (33′) και Σολδάδο (47′) κι έστειλαν τον αγώνα στο επιπλέον μισάωρο.

Η συνέχεια ήταν αντίστοιχα συναρπαστική. Ο Γάλλος διεθνής επιθετικός με το δεύτερο προσωπικό τέρμα του, στο 100ό λεπτό έφερε ολοκληρωτικά… τούμπα το ματς για τη «Μπάρτσα», όμως στο 103′ ο Φεντέ με πέναλτι ισοφάρισε σε 3-3!

Στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης η ποιότητα των παικτών του Κούμαν ήταν αρκετή για να τους στείλει στην τετράδα του θεσμού.Ο Ντε Γιόνγκ στο 108′ έδωσε ξανά προβάδισμα στη Μπαρτσελόνα και στο 113′ ο Ζόρντι Άλμπα, με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα (τρομερό βολέ στην κίνηση) «σφράγισε» τη νίκη και την πρόκριση των «μπλαουγκράνα», που διατήρησαν «ζωντανό» το στόχο του Κυπέλλου.

Νωρίτερα, σε ματς-θρίλερ που κρίθηκε στις καθυστερήσεις της παράτασης (120’+1′) η Λεβάντε επικράτησε με 1-0 της Βιγιαρεάλ στη Βαλένθια.

Ο αγώνας είχε φινάλε… ακατάλληλο για καρδιακούς, με τον Μάρτι Ροζέρ να πετυχαίνει το γκολ που έστειλε τη Λεβάντε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου. Ο 30χρονος Ισπανός επιθετικός είχε περάσει αλλαγή στο 66ο λεπτό της αναμέτρησης.