Skip to main content

Κριτική από το Ποτάμι για τις αλλαγές στην Παιδεία

Κριτική στις αλλαγές που εξήγγειλε η νέα ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ασκεί με ανακοίνωσή του ο υπεύθυνος του τομέα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Ποταμιού Λεωνίδας Καστανάς.

«Είναι θετικό μέτρο η επαναπρόσληψη των σχολικών φυλάκων, αρκεί να είναι πραγματικοί φύλακες των σχολείων μας» αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο κ. Καστανάς.

Ο ίδιος χαρακτηρίζει θετικό το μέτρο της επιστροφής των τομέων Υγείας, Πρόνοιας και Εφαρμοσμένων Τεχνών στα Επαγγελματικά Λύκεια στο μέτρο που οι απόφοιτοι, όπως σημειώνει, είχαν μια σχετικά καλή πρόσβαση στην αγορά εργασίας.

Ωστόσο επισημαίνει πως είναι αρνητικό το μέτρο που αφορά την  κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων και των πανελλαδικών τύπου εξετάσεων στα Λύκεια, στο μέτρο που έκανε περισσότερο αξιόπιστες τις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις.

«Υπήρχε ανάγκη εξορθολογισμού και περιορισμού των θεμάτων αλλά όχι κατάργηση» τονίζει και καταλήγει: «Η νέα κυβέρνηση φαίνεται ότι επιθυμεί τη διεύρυνση της χαλαρότητας που οδήγησε σε διάλυση τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση».