Skip to main content

«Από φωτιά, όχι από βόμβα, η συντριβή του αεροπλάνου της EgyptAir το 2016»

Από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο πιλοτήριο προκλήθηκε πιθανότατα το αεροπορικό δυστύχημα του 2016 με αεροσκάφος της EgyptAir που εκτελούσε την πτήση Παρίσι – Κάιρο και στο οποίο σκοτώθηκαν και οι 66 επιβαίνοντες, σύμφωνα με πόρισμα Γάλλων εμπειρογνωμόνων που έρχεται σε αντίθεση με το συμπέρασμα των αιγυπτιακών αρχών περί έκρηξης βόμβας.

Σε ανακοίνωσή της, η υπηρεσία έρευνας αεροπορικών δυστυχημάτων της Γαλλίας (BEA) αναφέρει ότι οι αρχές της Αιγύπτου δεν ανταποκρίθηκαν στις εκκλήσεις για περαιτέρω έρευνες.

«Η BEA θεωρεί ότι η πιθανότερη υπόθεση είναι να ξέσπασε φωτιά μέσα στο πιλοτήριο την ώρα που το αεροπλάνο πετούσε σε σταθερό ύψος και η φωτιά να εξαπλώθηκε γρήγορα προκαλώντας την απώλεια του ελέγχου του αεροσκάφους», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Αιγύπτιοι αξιωματούχοι είχαν ανακοινώσει ότι βρέθηκαν ίχνη εκρηκτικών στα συντρίμμια και τις σορούς επιβατών, 12 εκ των οποίων ήταν Γάλλοι υπήκοοι.

Αίγυπτος και Γαλλία έχουν στο παρελθόν διαφωνήσει για το πώς θα πρέπει να αντιμετωπίζονται οι έρευνες για τα αεροπορικά δυστυχήματα.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Reuters