Skip to main content

«Περαιτέρω σύγκλιση» πρυτάνεων – Γαβρόγλου επί του ν/σ για τα ΑΕΙ

Για περαιτέρω σύγκλιση σε βασικά θέματαέκανε λόγο η πρόεδρος της συνόδου των πρυτάνεων, πρύτανης του πανεπιστημίου Πατρών, Βενετσάνα Κυριαζοπούλου, μετά τη συνάντηση που είχε το προεδρείο με τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου με αντικείμενο το νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. 

«Προσωπικά είμαι υπέρ του διαλόγου, με στόχο να έχουμε τις δυνατότερες συγκλίσεις σε όλα τα βασικά θέματα. Σήμερα καταφέραμε να κερδίσουμε από αυτόν το διάλογο μια περαιτέρω σύγκλιση σε βασικά θέματα», ανέφερε.

Η κ. Κυριαζοπούλου είπε ότι θα ενημερώσει τα μέλη της συνόδου γιατί -όπως είπε- η ίδια είναι εκτελεστικό όργανο των πρυτάνεων των υπόλοιπων Πανεπιστημίων και μετά θα γίνουν ανακοινώσεις. Ευχαρίστησε πάντως τον υπουργό «για τη διάθεσή του να συζητά».

Ο κ. Γαβρόγλου με τη σειρά του ανέφερε ότι μετά τις αρκετές συγκλίσεις που καταγράφηκαν στην έκτακτη σύνοδο των πρυτάνεων το Σάββατο, «σήμερα προχωρήσαμε ακόμη παραπάνω». 

«Αυτό που ήθελα να τονίσω είναι ότι η πραγματικότητα είναι αυτή που είδατε εσείς εδώ. Δεν είναι η πραγματικότητα ενός εμφυλίου ανάμεσα στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και τα Ιδρύματα μας», συνέχισε.

Ο υπουργός Παιδείας παρατήρησε ότι «στην ιστορία του ελληνικού Πανεπιστημίου ποτέ κανένας νόμος δεν έχει περάσει όπου όλοι να συμφωνούν με όλα, κρατάει ο καθένας τις διαφωνίες του».

«Θα κριθούμε όλοι στο επόμενο στάδιο και μπορεί να διορθωθούν πράγματα και το σημαντικό είναι ότι αρχίσαμε από ένα σχέδιο νόμου και σήμερα το σχέδιο νόμου είναι κατά πολύ βελτιωμένο μετά και από αυτές τις συγκλίσεις και πραγματικά ευχαριστώ τους πρυτάνεις και ιδιαίτερα το προεδρείο των πρυτάνεων», κατέληξε.