Skip to main content

Εντοπίστηκαν συντρίμμια του αεροσκάφους της EgyptAir, ανακοίνωσε το Κάιρο

Πλοίο το οποίο συμμετέχει στις έρευνες για τον εντοπισμό του αεροπλάνου της EgyptAir, που συνετρίβη στη Μεσόγειο τον περασμένο μήνα, εντόπισε «συντρίμμια της ατράκτου», ανακοίνωσε η αιγυπτιακή επιτροπή έρευνας αργά το βράδυ της Τετάρτης.

Το πλοίο John Lethbridge της γαλλικής εταιρείας Deep Ocean Search (DOS) «εντόπισε πολλές τοποθεσίες όπου βρίσκονται συντρίμμια της ατράκτου», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η επιτροπή έρευνας.

«Η ομάδα έρευνας και οι ερευνητές αεροπορικών ατυχημάτων που επιβαίνουν στο πλοίο θα φτιάξουν έναν χάρτη της διασποράς των συντριμμιών της ατράκτου», κατά την ανακοίνωση.

Δεν είναι σαφές ποια ακριβώς τμήματα του αεροσκάφους που εκτελούσε την πτήση MS804 εντοπίστηκαν, ούτε το εάν τα μαύρα κουτιά βρίσκονται στις τοποθεσίες που υποδείχθηκαν. 

Το πλοίο της γαλλικής εταιρείας, που διαθέτει ένα υποβρύχιο ρομπότ ικανό να εκτελεί επιχειρήσεις έρευνας και ανάκτησης των μαύρων κουτιών σε μεγάλα βάθη, έφθασε στην Αίγυπτο την 9η Ιουνίου και πλέει στην περιοχή όπου διεξάγονται οι έρευνες για το Αιρμπάς, περίπου 290 χλμ. βόρεια των αιγυπτιακών ακτών.

Το Airbus A320, το οποίο κατευθυνόταν από το Παρίσι στο Κάιρο μεταφέροντας 66 άτομα (επιβάτες και πλήρωμα), χάθηκε από τα ραντάρ το πρωί της 19ης Μαΐου.