Skip to main content

Αναβλήθηκε για 13/3/2017 η δίκη για την εμπρηστική επίθεση στις Σκουριές

Για τις 13 Μαρτίου 2017 αναβλήθηκε η δίκη των 21 ατόμων που κατηγορούνται για την εμπρηστική επίθεση στο εργοτάξιο της «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές, πριν από περίπου 3,5 χρόνια, η οποία είχε προγραμματιστεί για σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης

Η εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης αναβλήθηκε -όπως αναμενόταν- λόγω της συνεχιζόμενης αποχής των δικηγόρων.

Από νωρίς είχαν συγκεντρωθεί στο δικαστικό μέγαρο κάτοικοι της Χαλκιδικής για να συμπαρασταθούν στους διωκόμενους. Οι περισσότεροι εξ αυτών είχαν φτάσει από χθες στη Θεσσαλονίκη, όπου πραγματοποίησαν ολονύκτια διαμαρτυρία στην πλατεία Αριστοτέλους ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στην περιοχή τους, ενώ το πρωί κινήθηκαν με πορεία προς τα δικαστήρια.

Μετά την αναβολή αποχώρησαν και έκαναν μία ακόμη πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης που ολοκληρώθηκε στο άγαλμα του Βενιζέλου. 

Υπενθυμίζεται ότι οι 21 κατηγορούμενοι είναι μέλη του κινήματος κατά της επένδυσης χρυσού και αρνούνται οποιαδήποτε σχέση με την επίθεση, η οποία εκδηλώθηκε το Φεβρουάριο του 2013. Η βασική κατηγορία που τους αποδίδεται είναι αυτή της συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης.