Skip to main content

Στο Μπρίντιζι φτάνει το Norman Atlantic

Στο λιμάνι του Μπρίντιζι αναμένεται να φτάσει το πλοίο Norman Atlantic, το οποίο από χθες ρυμουλκείται από το σημείο στο οποίο βρισκόταν, κοντά στις αλβανικές ακτές. Ήδη πραγματοποιείται σύσκεψη για να αποφασιστεί σε ποιο ακριβώς σημείο θα πρέπει να οδηγηθεί από τα ρυμουλκά, ενώ όταν το πλοίο ασφαλιστεί από τις αρχές, θα αρχίσει έρευνα παρουσία εισαγγελέα.

Υπενθυμίζεται ότι το πλοίο έχει κατασχεθεί και οι ιταλικές εισαγγελικές αρχές αναμένουν σημαντικές απαντήσεις από το «μαύρο κουτί», σχετικά με το τι ακριβώς συνέβη και ποιοι ήταν οι πρώτοι χειρισμοί μετά το ξέσπασμα της φωτιάς τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής.

Οι χώροι του θα εξεταστούν προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν νεκροί στο αμπάρι του πλοίου, αφού κάποιοι από τους διασωθέντες έχουν αναφέρει ότι στο γκαράζ βρίσκονταν μετανάστες και οδηγοί που κοιμούνταν μέσα στα φορτηγά τους.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, αναμένεται να διευρυνθεί και επίσημα, σήμερα, η έρευνα, με αποστολή νέων κλήσεων σε απολογία από μέρους της Εισαγγελίας του Μπάρι.

Στο μεταξύ, στην Ιταλία μεταβαίνουν αεροπορικώς συγγενείς αγνοούμενων επιβατών του πλοίου, ενώ συνεχίζεται το κομφούζιο αναφορικά με τους νεκρούς της ναυτικής τραγωδίας και τις λίστες των επιβαινόντων.

Χθες, με επίσημο έγγραφό του που απέστειλε εκ νέου το Κέντρο Επιχειρήσεων της Ρώμης (RCC ROMΑ) προς το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, έγινε γνωστό ότι λόγω λανθασμένης ταυτοποίησης εκ μέρους των αρμόδιων ιταλικών αρχών, ο Γεώργιος Δούλης δεν είναι θανών, αλλά συγκαταλέγεται στη λίστα επιβατών «για τους οποίους δεν υπάρχει καμία πληροφόρηση επί του παρόντος».

Ο υπουργός Ναυτιλίας Μ. Βαρβιτσιώτης έδωσε εντολή στις κατά τόπους λιμενικές Αρχές της χώρας να παρέχουν με γρήγορους ρυθμούς κάθε διευκόλυνση προς τους συγγενείς των επιβατών του μοιραίου πλοίου που μπορεί να αφορούν μετακινήσεις ή διαμονή.

Πηγή: ΑΜΠΕ