Skip to main content

Ποτάμι: Δεν δίνουμε χρίσματα σε υποψήφιους δημάρχους και περιφερειάρχες

Επιστολή με την οποία αρνείται να δηλώσει ποιους δημάρχους και περιφερειάρχες υποστηρίζουν τα στελέχη του στις εκλογές της Κυριακής απέστειλε στη Singular Logic το Ποτάμι, που δηλώνει αντίθετο στην «προσπάθεια κομματικοποίησης» των Δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών.

Όπως δήλωσε η Ολυμπία Αναστασοπούλου, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Ποταμιού, «οι πολίτες πρέπει να ψηφίσουν δημάρχους που έχουν προτεραιότητά την πόλη τους και όχι αυτούς που νοιάζονται μόνο για τα κόμματά τους». Η ίδια χαρακτήρισε «οπισθοδρομική τη συμπεριφορά των κομμάτων που διαλαλούν ότι θέλουν να βάψουν τον χάρτη μπλε, πράσινο, κόκκινο, ροζ».

Στην απάντηση που απέστειλε το Ποτάμι στη Singular Logic – εταιρεία η οποία είναι υπεύθυνη για τη μετάδοση των αποτελεσμάτων την Κυριακή – τονίζεται ότι το Κίνημα παραμένει πιστό στην ιδρυτική του αρχή ότι η κομματικοποίηση και ο πολιτικός παραγοντισμός βλάπτουν σοβαρά την Αυτοδιοίκηση.

Όπως αναφέρεται, «το Ποτάμι δεν δίνει χρίσματα σε υποψηφίους δημάρχους και περιφερειάρχες. Τα στελέχη μας και οι εθελοντές μας συμμετέχουν ή στηρίζουν τις κατά τόπους υποψηφιότητες όταν θεωρούν ότι εξυπηρετούν τα τοπικά συμφέροντα, ανεξάρτητα από την κομματική προέλευση των υποψηφίων δημάρχων ή περιφερειαρχών».