Skip to main content

Δ. Τζανακόπουλος: Το πλέον απίθανο είναι το σενάριο των πρόωρων εκλογών

Κατηγορηματικός ότι δεν υπάρχουν σενάρια πρόωρων εκλογών εμφανίστηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι είναι «εξαιρετικά δύσκολο» να υλοποιηθεί μια τέτοια πιθανότητα.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, εξέφρασε την πεποίθηση ότι είναι «εξαιρετικά δύσκολο» να υλοποιηθεί μια τέτοια πιθανότητα.

Ο Δ. Τζανακόπουλος έκανε σαφές ότι η «κυβέρνηση απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της Βουλής και θα συνεχίσει σε αυτή τη συνθήκη μέχρι το τέλος της τετραετίας», προσθέτοντας ότι ο Πρωθυπουργός διεμήνυσε πως εφόσον οι ΑΝΕΛ και ο κ. Καμμένος επιλέξουν να αλλάξουν στάση και να αποσύρουν την εμπιστοσύνη τους από την κυβέρνηση, τότε ο κάθε βουλευτής, ανεξαρτήτως της πολιτικής του προέλευσης, θα κληθεί να αναλάβει την ευθύνη του σε μία ιστορική συγκυρία για τη χώρα.

Όπως σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, το Σύνταγμα δεν απαιτεί τους 151 βουλευτές, ωστόσο, πρόσθεσε, στο «απίθανο σενάριο» που δεν επιτευχθεί η απόλυτη πλειοψηφία επί του συνόλου των βουλευτών, τότε «για πολιτικούς και όχι συνταγματικούς λόγους, είμαστε υποχρεωμένοι να οδηγήσουμε τη χώρα, συντεταγμένα και εν ευθέτω χρόνω, ακριβώς, σε εκλογές».

Τόνισε ότι δεν θα γίνουν σπασμωδικές κινήσεις, καθώς υπάρχουν εκκρεμότητες που πρέπει να ολοκληρωθούν, όπως το ν/σ για τη ρύθμιση των 120 δόσεων, η προστασία της πρώτης κατοικίας, η αύξηση του κατώτατου μισθού και η διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης.

Αναφερόμενος στη στάση που πρόκειται να τηρήσει ο κ. Καμμένος, τόνισε ότι κατά τη συνάντηση που θα έχουν αύριο, Παρασκευή, ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, θα συζητηθούν όλα τα ανοικτά θέματα. Σημείωσε ότι η διαφωνία του κ. Καμμένου είναι απολύτως σεβαστή και επανέλαβε την απόλυτη πεποίθησή του ότι «ο κ. Καμμένος και οι ΑΝΕΛ ηθελημένα ή αθέλητα, δεν θα συμπράξουν με τους εκλογικούς, πολιτικούς ή μικροπολιτικούς σχεδιασμούς και τακτικισμούς του κ. Μητσοτάκη».

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ