Skip to main content

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας με το οποίο ενσωματώνεται στο εθνικό δίκαιο κοινοτική οδηγία

Ψηφίστηκε χθες το βράδυ, με ευρεία πλειοψηφία, το νομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας, με το οποίο ενσωματώνεται στο εθνικό δίκαιο κοινοτική οδηγία. 

Στο νομοσχέδιο περιλαμβάνεται και τροπολογία η οποία προβλέπει τη σύσταση 100 νέων μόνιμων θέσεων καθηγητών στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ), τα Κέντρα Επιμόρφωσης Στελεχών Εμπορικού Ναυτικού (Κ.Ε.Σ.Ε.Ν.), τις Δημόσιες Σχολές Σωστικών και Πυροσβεστικών Μέσων (Δ.Σ.Ε.Ν./Σ.Π.Μ.) καθώς και της Δημόσιας Σχολής Μετεκπαίδευσης Θαλαμηπόλων (Δ.Σ.Ε.Ν./ΜΕΤ./ΘΑΛΑΜΗΠΟΛΩΝ).

Σύμφωνα με τον υπουργό Ναυτιλίας το νομοσχέδιο αυτό «δίνει απάντηση σε κρίσιμα ζητήματα του χώρου της ναυτιλίας».

Παράλληλα, ο κ. Κουρουμπλής επεσήμανε ότι το κείμενο που ενσωματώνει κοινοτική οδηγία στο ελληνικό δίκαιο, αποτελεί προϊόν διαβούλευσης σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με όλους τους εμπλεκόμενους κοινωνικούς φορείς και συμπληρώνει ένα μεγάλο κενό που διαχρονικά παρέμενε στα εργασιακά ζητήματα των ναυτικών και γενικά των εργαζόμενων στη ναυτιλία.

Επί της αρχής, υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και Ποτάμι. «Παρών» ψήφισαν Ν.Δ., ΔΗΣΥ, Ένωση Κεντρώων και Χρυσή Αυγή και «κατά» τάχθηκε το ΚΚΕ.