Skip to main content

Απάτη σε βάρος του ΕΦΚΑ: Ποινική δίωξη για κακουργήματα στους συλληφθέντες

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΡΣΟΣ/INTIME

Στον ανακριτή οι 22 κατηγορούμενοι

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν οι 22 συλληφθέντες για απάτες εκατομμυρίων ευρώ σε βάρος του ΕΦΚΑ και φοροδιαφυγή ύψους περίπου 11 εκατ. ευρώ μέσω εικονικών εταιρειών και τιμολογίων.

Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα εξής κακουργήματα:

  •  Συγκρότηση ένταξη διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης
  • Απάτη άνω των 120.000 ευρώ από κοινού και κατ εξακολούθηση
  • Πλαστογραφία από κοινού
  • Υπαίτια δήλωση και καταχώρηση παραπλανητικών εγγράφων στο ΓΕΜΗ
  • Φοροδιαφυγή με τη μορφή έκδοσης και αποδοχής εικονικών και φορολογικων στοιχείων για ανύπαρκτές συναλλαγές άνω των 75 χιλιάδων και των 200 χιλιάδων ευρώ από κοινού και κατ’ εξακολούθηση.
  • Φοροδιαφυγή από κοινού και κατ εξακολούθηση με ποσο φόρου άνω των 50 και 100 χιλιάδων ευρώ
  • Διακεκριμένη περίπτωση για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος από κοινού και κατ εξακολούθηση

Οι 22 κατηγορούμενοι, οι οποίοι αντιμετωπίζουν και τα πλημμελήματα της μη έγκαιρης καταβολής εργοδοτικών εισφορών και προμήθειας ναρκωτικών για ίδια χρήση, οδηγήθηκαν στον ανακριτή.

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.