Skip to main content

Σαν σήμερα έφυγε από τη ζωή ο Κωνσταντίνος Δεσποτόπουλος, ένας περήφανος Σμυρνιός – Η ιστορική ομιλία του για τη Μικρασιατική Καταστροφή

«Σε αντίθεση προς την ανευμάρεια του βίου στα πρώτα χρόνια της προσφυγιάς, με διακατείχε συναίσθημα υπερηφάνειας για τη σμυρναϊκή μου καταγωγή» έγραφε στα απομνημονεύματά του ο σπουδαίος ακαδημαϊκός

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Στις 8 Φεβρουαρίου του 2016, μία μόλις μέρα μετά τα 103α γενέθλιά του έφυγε από τη ζωή ο Κωνσταντίνος Δεσποτόπουλος (Σμύρνη, 7/2/1913 – Αθήνα, 8/2/2016).

Στη μακρά ζωή και σταδιοδρομία του, εκτός από κορυφαίος πανεπιστημιακός δάσκαλος (εξέδωσε πάνω από 30 βιβλία) και μέλος της Ακαδημίας Αθηνών από το 1984 (πρόεδρός της το 1993), είχε αναπτύξει αντιστασιακή δράση, ενώ διατέλεσε επίσης υπουργός Παιδείας (το 1989, στην υπηρεσιακή κυβέρνηση Ιωάννη Γρίβα και στην οικουμενική κυβέρνηση υπό τον Ξενοφώντα Ζολώτα).

Το 1990 είχε προταθεί από τον Συνασπισμό της Αριστεράς και της Προόδου για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.