Skip to main content

Τουρκία: Το 2023 ο πυρηνικός σταθμός στο Ακούγιου

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Τη διαβεβαίωση ότι ο πρώτος πυρηνικός σταθμός της Τουρκίας θα τεθεί σε λειτουργία το 2023 παρείχε η ρωσική κρατική εταιρεία Rosatom που έχει αναλάβει την κατασκευή του, απαντώντας στα σενάρια που κάνουν λόγο για σημαντικές καθυστερήσεις επειδή η εταιρεία δεν έχει καταφέρει να βρει επενδυτές.

Το πυρηνικό εργοστάσιο έχει στόχο να μειώσει την εξάρτηση της Τουρκίας από την εισαγωγή ενέργειας, όμως έχουν σημειωθεί πολλές καθυστερήσεις στην κατασκευή του από το 2010, οπότε η Rosatom ανέλαβε το έργο.

«Κάνουμε το παν για να επιταχύνουμε την κατασκευή της πρώτης μονάδας, ακολουθώντας τους πιο αυστηρούς κανόνες ασφαλείας» τονίζει η Rosatom, διαβεβαιώνοντας ότι οι συζητήσεις με πιθανούς επενδυτές δεν αναμένεται να επηρεάσουν το χρονοδιάγραμμα της ανέγερσης.

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.