Skip to main content

Γ. Αϋφαντής στο Naftemporiki TV: Η ήττα Ερντογάν στις εκλογές αποδεικνύει την αποκαθήλωσή του

Ο Πρέσβης ε.τ., στο κανάλι της Ναυτεμπορικής

Τις δημοτικές εκλογές που διεξήχθησαν την Κυριακή στην Τουρκία σχολίασε ο Πρέσβης ε.α, Γιώργος Αϋφαντής, στην εκπομπή «On Politics» με τον Φίλιππο Φιλιππακόπουλο, στο κανάλι της Ναυτεμπορικής.

Μεταξύ άλλωνο κ. Αϋφαντής έκανε λόγο για το τέλος της «βασιλείας» του Ταγίπ Ερντογάν, του οποίου το κόμμα (ΑΚP) έχασε από τον Εκρέμ Ιμάμογλου, λαμβάνοντας ποσοστό 40,49%.

Ο Πρέσβης ε.α αναφερόμενος στην ήττα του Ταγίπ Ερντογάν σχολίασε ότι «Ο Ερντογάν πήγε στην τελευταία πράξη της βασιλείας του, η οποία είναι η αποκαθήλωση», προσθέτοντας ότι «θα μπορούσε να είναι πιο σύντομη και πολύ απότομη, αλλά θα είναι μια σταδιακή έξοδος, όπου θα διασφαλίσει ότι μπορεί».

‘Ελλειψη εμπιστοσύνης του τουρκικού λαού

Ωστόσο μιλώντας για την ήττα του AKP έκανε λόγο για έλλειψη εμπιστοσύνης του τουρκικού λαού δηλώνοντας ότι «Μπορεί να έχει ακόμη την εμπιστοσύνη ενός μεγάλου τμήματος της τουρκικής κοινωνίας, αλλά ένα άλλο μεγάλο τμήμα λέει ότι δεν αντέχει πλέον να σφίγγει το ζωνάρι προκειμένου η Τουρκία να οικοδομήσει τη γεωπολιτική της αυτοκρατορική παρουσία τον 21ο αιώνα».