Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Από την Αντιτρομοκρατική οι έρευνες για τον παγιδευμένο φάκελο στα δικαστήρια

ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ / ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ
Φωτογραφία αρχείου.

Αστυνομικοί προχώρησαν στην απενεργοποίηση του μηχανισμού

Από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία πρόκειται να διενεργηθούν οι έρευνες για τον παγιδευμένο με εκρηκτικό μηχανισμό φάκελο, ο οποίος απεστάλη στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης και εξουδετερώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ.

Ο φάκελος περιείχε ζελατοδυναμίτιδα και, σύμφωνα με πηγές του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, είχε ως παραλήπτρια την πρόεδρο εφετών, ενώ ως αποστολέας αναφερόταν «Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων».

Ο φάκελος φαίνεται να εστάλη προ περίπου 10 ημερών, ωστόσο έφτασε σήμερα στον τρίτο όροφο του δικαστικού μεγάρου κρίθηκε ύποπτος από την παραλήπτρια, οπότε παραδόθηκε προς διερεύνηση. Μεταφέρθηκε στα μηχανήματα X-RAY του μεγάρου, όπου διαπιστώθηκε ότι περιείχε εκρηκτική ύλη.

Ακολούθως σήμανε συναγερμός και το κτήριο εκκενώθηκε, ενώ στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) που προχώρησαν στην απενεργοποίηση του μηχανισμού.

Πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφέρουν πως εφόσον γινόταν έκρηξη, θα μπορούσαν να υπάρξουν θύματα.

Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες για συνδεσμολογία του μηχανισμού, ο αποστολέας του, όπως επίσης η διαδρομή μέχρι να φτάσει ο φάκελος στα δικαστήρια.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Σε ανακοίνωσή της, η ΕΛΑΣ ανέφερε ότι «μεσημβρινές ώρες σήμερα, 12 Φεβρουαρίου 2024, βρέθηκε ύποπτος φάκελος στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης. Ο φάκελος ελέγχθηκε στο μηχάνημα X-RAY και διαπιστώθηκε ότι περιέχει εκρηκτική ύλη. Στο σημείο μετέβη άμεσα κλιμάκιο του ΤΕΕΜ και παρέλαβε τον φάκελο. Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας Θεσσαλονίκης».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ