Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Βόμβα περιείχε ο φάκελος στο δικαστικό μέγαρο

ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ / ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ
Φωτογραφία αρχείου.

Οι αστυνομικοί του ΤΕΕΜ προχώρησαν στην εξουδετέρωση της βόμβας

Συναγερμός έχει σημάνει στις αστυνομικές αρχές, έπειτα από τον εντοπισμό φακέλου, ο οποίος περιείχε εκρηκτικό μηχανισμό, στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Το δικαστικό μέγαρο εκκενώθηκε και στην περιοχή έσπευσε κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) της ΕΛΑΣ.

Ο φάκελος έφτασε σε γραφείο δικαστών, στον τρίτο όροφο, και κρίθηκε ύποπτος από μια πρόεδρο Εφετών, σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Μεταφέρθηκε αρχικά στο μηχάνημα των Χ-RAY, όπου διαπιστώθηκε ότι περιέχει εκρηκτική ύλη, και εν συνεχεία κλήθηκαν στο σημείο αστυνομικοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών με ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο.

Ο μηχανισμός εξουδετερώθηκε, ενώ οι έρευνες των διωκτικών αρχών για τον αποστολέα και τη διαδρομή του φακέλου βρίσκονται σε εξέλιξη.

Στο σημείο έφτασε και ο διευθυντής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης Γιώργος Τζήμας.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Σε ανακοίνωσή της, η ΕΛΑΣ ανέφερε ότι «μεσημβρινές ώρες σήμερα, 12 Φεβρουαρίου 2024, βρέθηκε ύποπτος φάκελος στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης. Ο φάκελος ελέγχθηκε στο μηχάνημα X-RAY και διαπιστώθηκε ότι περιέχει εκρηκτική ύλη. Στο σημείο μετέβη άμεσα κλιμάκιο του ΤΕΕΜ και παρέλαβε τον φάκελο. Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας Θεσσαλονίκης».