Skip to main content

ΑΠΘ: Επέμβαση της αστυνομίας στην υπό κατάληψη πρυτανεία

Φωτ. ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι συγκεντρωμένοι ανάρτησαν από τον τέταρτο όροφο του κτηρίου διοίκησης πανό με συνθήματα κατά των διαδικτυακών εξετάσεων

Επέμβαση στο κτήριο της πρυτανείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), το οποίο τελούσε εδώ και λίγες ώρες υπό κατάληψη, πραγματοποίησαν δυνάμεις των ΜΑΤ.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι αστυνομικές δυνάμεις εισήλθαν στο κτήριο από το υπόγειο πάρκινγκ και το ελέγχουν, προκειμένου να το παραδώσουν.

Οι φοιτητές βγήκαν από το κτήριο και παραμένουν συγκεντρωμένοι έξω από αυτό φωνάζοντας συνθήματα.

Υπενθυμίζεται ότι ομάδα ατόμων εισέβαλε στο κτήριο διοίκησης του ΑΠΘ μετά την ολοκλήρωση της πορείας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ενάντια στο νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια.

Σε ανακοίνωση τους σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μέλη συλλογικοτήτων του αντιεξουσιαστικού χώρου ανέφεραν πως προχωρούν σε κατάληψη της πρυτανείας καταγγέλλοντας την απόφαση που έλαβε χθες, Τετάρτη, η Σύγκλητος του Ιδρύματος για την εξ αποστάσεως διαδικτυακή διενέργεια εξετάσεων στα Τμήματα που τελούν υπό κατάληψη.

Οι συγκεντρωμένοι ανάρτησαν από τον τέταρτο όροφο του κτηρίου διοίκησης πανό με συνθήματα κατά των διαδικτυακών εξετάσεων.