Skip to main content

Η Μέριμνα Ποντίων Κυριών Θεσσαλονίκης τίμησε τη μνήμη της Δέσποινας Κυριακίδου

H εικαστικός Μαρίνα Προβατίδου στην είσοδο του Μουσείου «Κεντώντας τη Μνήμη» της Μέριμνας Ποντίων Κυριών Θεσσαλονίκης (φωτ.: Αλεξία Ιωαννίδου)

Η ροζ κορδέλα της μνήμης αγκάλιασε λυτρωτικά το κοινό της performance της Μαρίνας Προβατίδου. Γράφει η Αλεξία Ιωαννίδου

Μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση – διαδραστική performance της εικαστικού Μαρίνας Προβατίδου με την συμμετοχή του Κωνσταντίνου Στεφανίδη πραγματοποιήθηκε, την περασμένη Δευτέρα, στον όμορφο χώρο του Μουσείου «Κεντώντας την μνήμη», του ιστορικού σωματείου της Μέριμνας Ποντίων Κυριών Θεσσαλονίκης.

Η εκδήλωση με τίτλο «Η Δέσποινα της Μέριμνας – Αναζητώντας τη μνήμη» ήταν αφιερωμένη στη μνήμη της εκδότριας Δέσποινας Κυριακίδου και σηματοδότησε την απαρχή του προγράμματος εκδηλώσεων της Μέριμνας για τα 120 χρόνια από την ίδρυσή της.

Στο κατάμεστο μουσείο, ανάμεσα στα εκθέματα – μαρτυρίες των Ποντίων κυριών, ο Κωνσταντίνος Στεφανίδης ξεκινάει την αφήγησή του λέγοντας «Πάππον προς πάππον, γονέων προς γονέων, αδελφών προς αδελφών». Ανάβει τρία κεριά, ένα για τον συνονόματο παππού του από το χωριό Κοσμά της Ματσούκας, ένα για την προγιαγιά του Παρέσα με τα εφτά παιδιά που της έμειναν τα τρία ζωντανά μετά τη Γενοκτονία και το τελευταίο για εκείνον που δεν έχει κανέναν να τον θυμηθεί.

Διαβάστε περισσότερα