Skip to main content

Ο πόλεμος της Greek Mafia για μία «πίτα» πολλών εκατομμυρίων: Οι διάλογοι, τα χτυπήματα και τα στοιχεία των αρχών

Μέσα κοινωνικής δικτύωσης – INTIME NEWS
Εκτέλεση στον Νέο Κόσμο - Πλάνα από κάμερα ασφαλείας

Φόβοι ότι ανοίγει και νέος κύκλος αίματος μετά τη δολοφονία του αρχιεκτελεστή της Greek Mafia

Εκρηκτική είναι η κατάσταση στον σκοτεινό κόσμο της Greek Mafia μετά τη  δολοφονία του Βαγγέλη Ζαμπούνη με 35 σφαίρες έξω από βενζινάδικο ιδιοκτησίας του στον Νέο Κόσμο, τα ξημερώματα της Κυριακής. Τουλάχιστον 25 συμβόλαια θανάτου έχουν εκτελεστεί τα τελευταία 7 χρόνια στον «πόλεμο» που έχει ξεσπάσει μεταξύ αντίπαλων ομάδων του οργανωμένου εγκλήματος. Τώρα οι αρχές βάζουν στο μικροσκόπιο τους φακέλους που αφορουσαν ανθρώπους της νύχτας τουλάχιστον την τελεταία 5ετία, καθως υπάρχουν φόβοι ότι ανοίγει νέος κύκλος αίματος.

Οι πληρωμένοι δολοφόνοι του εκτελεστή της Greek Mafia με το προσωνύμιο «Ζαμπόν» εκτιμάται ότι έχουν βαρύτατο παρελθόν στη νύχτα.

Οι συλλήψεις για τη δολοφονία του «θείου Τζο» και του «Ράμπο»

Δύο από τα συμβόλαια θανάτου εξιχνιάστηκαν προ ημερών με την ταυτοποίηση 5 ατόμων (τα 2 εκ των οποίων βρίσκονται στα χέρια της Ελληνικής Αστυνομίας) για τη δολοφονία  του Γιάννη Σκαφτούρου, γνωστού ως «θείου Τζο» και τη διπλή εκτέλεση των Ρουμπέτη («Ράμπο), Μουζακίτη. Οι συλληφθέντες κατηγορούνται και για τις απόπειρες δολοφονίας δύο συγγενικών προσώπων του Σκαφτούρου και ενός αλλοδαπού στην Κατερίνη.

Είναι αντιμέτωποι με εννέα κακουργήματα, για εκτέλεση συμβολαίων θανάτου στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης και 7 πλημμελήματα δολοφονίες των Σκαφτούρου, Ρουμπέτη και Μουζακίτη, και τις απόπειρες δολοφονίας δύο συγγενικών προσώπων του Σκαφτούρου και ενός αλλοδαπού στην Κατερίνη. Ειδικότερα το βαρύ κατηγορητήριο περιλαμβάνει κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση, ανθρωποκτονία από πρόθεση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, συνέργεια σε ανθρωποκτονία, ληστεία, διακεκριμένη οπλοφορία, εμπρησμό, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών.

Το λαθρεμπόριο τσιγάρων

Αν και επισήμως οι συλλήψεις αυτές δεν συνδέονται με την υπόθεση δολοφονίας του Ζαμπούνη, συνιστούν ακόμη ένα κομμάτι στο παζλ, που καλούνται να λύσουν οι αρχές. Οι αξιωματικοί της ασφάλειας ξεσκονίζουν υποθέσεις για το λαθρεμπόριο καυσίμων, αλλά και τσιγάρων, που αποτελεί μεγάλο μέρος της «πίτας», που μοιράζονται οι μαφιόζικες οργανώσεις.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ κουμάντο στην Δυτική Αττική φαίνεται να κάνουν ομογενείς με προέλευση από πρώην σοβιετικές χώρες. Μία βομβιστική επίθεση το καλοκαίρι στον Ασπρόπυργο πιθανότατα συνδέεται με τον έλεγχο του λαθρεμπορίου τσιγάρων.

«Κλέβω, πυροβολώ, σκοτώνω»

Αποκαλυπτικός για τον τρόπο που δρούσε η Greek Mafia είναι και ο διάλογος που είδε το φως της δημοσιότητας, μετά τις δύο συλλήψεις.  Ένας εκ των συλλφθηθέντων, ο 21χρονος, σε διάλογο που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΡΤ φέρεται να συνομιλεί με φίλο του και να δηλώνει «κλέβω, πυροβολώ, σκοτώνω» και συμπληρώνει πως νιώθει «πολύ καλά» για αυτό.

21χρονος: Κλέβω, πυροβολάω, σκοτώνω, δύο φορές σκοτώνω.
Φίλος: Εσύ τα κάνεις όλα αυτά, ε;
21χρονος: Ναι εγώ,
Φίλος: Και;
21χρονος: Αυτά.
Φίλος: Πώς αισθάνεσαι;
21χρονος: Πολύ καλά.
Φίλος: Μπράβο, μπράβο.

Διαβάστε ακόμη: