Skip to main content

Νέος Κόσμος: Σε δύο επίπεδα οι έρευνες για τη μαφιόζικη εκτέλεση- Το παρελθόν του «Ζαμπόν» και η σχέση του με την «Bella Mafia»

ΕΛΑΣ

Τα στοιχεία που εξετάζουν οι αρχές- Στο παρελθόν του θύματος αναζητείται το κίνητρο της δολοφονίας

Σε δύο επίπεδα στρέφονται οι έρευνες για την εκτέλεση του 44χρονου, τα ξημερώματα της Κυριακής, στον Νέο Κόσμο.

Το πρώτο επίπεδο έχει να κάνει με τον εντοπισμό του δρομολογίου διαφυγής των δραστών της εκτέλεσης του 44χρονου καθώς διένυσαν μία μεγάλη απόσταση από το Νέο Κόσμο, όπου δολοφόνησαν με πάνω από 90 σφαίρες τον ιδιοκτήτη του πρατηρίου υγρών καυσίμων, μέχρι το Δαφνί, όπου εντοπίστηκε το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν για την διαφυγή τους.

Το δεύτερο επίπεδο αφορά τις έρευνες για τον εντοπισμό του ατόμου που έδωσε την εντολή για την δολοφονία, πληρώνοντας ένα πολύ μεγάλο χρηματικό ποσό για να εκτελεστεί το συγκεκριμένο συμβόλαιο θανάτου καθώς ο 44χρονος θεωρείτο ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της Greek Mafia.

Νέος Κόσμος: Βίντεο ντοκουμέντο – Η στιγμή της μαφιόζικης εκτέλεσης

Αναζητώντας έτσι πληροφορίες, οι έρευνες των αστυνομικών αρχών εστιάζουν στον χώρο των ποινικών, στον χώρο του οργανωμένου εγκλήματος, στον χώρο των φυλακών.

Την ίδια ώρα, στα εγκληματολογικά εργαστήρια αναλύονται τα δύο κινητά τηλέφωνα που είχε μαζί του το θύμα, το αυτοκίνητό του, το πιστόλι τύπου Glock 9 χιλιοστών που είχε μαζί του αλλά δεν χρησιμοποίησε καθώς επίσης και ένα πολεμικό τυφέκιο τύπου καλάσνικοφ με δύο γεμιστήρες και σφαίρα στην θαλάμη που εντοπίστηκε στο πορτ μπαγκάζ.

Παράλληλα, αναλύσεις γίνονται και στους 97 κάλυκες που βρέθηκαν στο σημείο της εκτέλεσης.

Το παρελθόν του θύματος

Το θύμα ήταν γνωστό στο χώρο της νύχτας με το ψευδώνυμο «Ζαμπόν».

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, φαίνεται ότι τα προηγούμενα χρόνια είχε τον ρόλο του βασικού εκτελεστή της Greek Mafia.

Με το πέρασμα των ετών και τις απανωτές δολοφονίες της ηγετικής αλυσίδας της οργάνωσης, ο ίδιος ως ένας από τους παλιούς δυνάμωσε, ανέβηκε στην ιεραρχία και ανέλαβε τα ηνία σε διάφορες περιοχές στα βόρεια και νότια προάστια.

Είχε επιβιώσει από άλλη απόπειρα δολοφονίας το 2018 στον Πειραιά καθώς έπαθε εμπλοκή το όπλο των δραστών.

Ένα μήνα πριν από την απόπειρα εναντίον του, είχε δολοφονηθεί μια 34χρονη γνωστή με το ψευδώνυμο Bella Mafia, με την οποία ο 44χρονος διατηρούσε επί σειρά ετών σχέση. Εκτελέστηκε στο γκαράζ του σπιτιού της στην Κηφισιά. Φαίνεται να γνώριζε ή να είχε ρόλο σε ένα μεγάλο κύκλο αιματηρών χτυπημάτων στον πόλεμο αλληλοεξόντωσης της μαφίας.

Το όνομα του 44χρονου είχε ακουστεί το 2012 σε συμβόλαιο θανάτου κατά της προέδρου των Εφετών Παρασκευής Καλαϊτζή που είχε δικάσει την υπόθεση της απαγωγής Παναγόπουλου. Η επονομαζόμενη «Λίτσα», συγγενής γνωστού αρχιμαφιόζου η οποία είχε συνεργαστεί με τις αρχές και είχε αποκαλύψει πολλά στοιχεία για τα σχέδια της Greek Mafia, είχε αναφέρει το όνομά του στις καταθέσεις της. Είχε καταθέσει ότι το καλοκαίρι του 2012 ανέλαβε να επιβεβαιώσει τη διεύθυνση κατοικίας της δικαστικού και ενημέρωσε τον 44χρονο που ανέλαβε το συμβόλαιο αλλά δεν πρόλαβε να το εκτελέσει καθώς τότε συνελήφθη για υποθέσεις εκβιασμών.