Skip to main content

«Ήρωας και αθάνατος»: Η στιγμή που ανακοινώνεται -μέσω ασυρμάτου- o θάνατος του αστυνομικού Γ. Λυγγερίδη στους συναδέλφους του

Πηγή φωτ. Intime News

«Η σημερινή ημέρα είναι η πιο δύσκολη για την υπηρεσία μας - Ελπίζω για όλους να είμαστε τόσο γενναίοι, όσο ήταν ο Γιώργος» ακούγεται στο ηχητικό

Συγκλονίζει ηχητικό ντοκουμέντο που βλέπει το φως της δημοσιότητας και καταγράφει την ανακοίνωση μέσω ασυρμάτου – του θανάτου του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη στους συναδέλφους του.

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης ανακοινώνει την τραγική είδηση στους συναδέλφους του που εκείνη την ώρα είχαν βάρδια, κλείνοντας το μήνυμά του με τη φράση: «Ήρωας και αθάνατος».

«Ο ομιλών διαβιβάζει… Εκφράζω σίγουρα το σύνολο των υπηρετούντων στην ΥΑΤ αλλά και γενικότερα στη Διεύθυνσή μας. Γνωρίζουμε ότι η σημερινή ημέρα είναι η πιο δύσκολη για την υπηρεσία μας, γιατί δεν είναι πια μαζί μας ένας από την οικογένεια μας, ο Γιώργος. Ελπίζω για όλους να είμαστε τόσο γενναίοι, όσο γενναίος ήταν ο Γιώργος στη μεγάλη μάχη που έδωσε όλες αυτές τις μέρες. Όλες μας οι ενέργειες πρέπει πλέον να τιμούν τον συνάδελφό μας και να αποδίδουν τον απαραίτητο σεβασμό στη μνήμη του. Είμαστε σίγουροι ότι ο Γιώργος πλέον μας προσέχει από εκεί που είναι και είναι σίγουρο γιατί αποτελούμε μέλος της οικογένειάς του. Ήρωας και αθάνατος» ακούγεται να λέει.

Υπενθυμίζεται ότι ο 31χρονος αστυνομικός, που είχε τραυματιστεί σοβαρά από ναυτική φωτοβολίδα στα επεισόδια στον Ρέντη κατέληξε χθες στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας όπου νοσηλευόταν.

Με απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου, κηρύχθηκε τριήμερο πένθος στην Ελληνική Αστυνομία, έως και τις 29 Δεκεμβρίου.

Η κηδεία του αστυνομικού θα τελεστεί αύριο στη Θεσσαλονίκη και – όπως έγινε γνωστό – στην εξόδιο ακολουθία του θα παραστεί και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.