Skip to main content

Τριήμερο πένθος στην Ελληνική Αστυνομία για το τραγικό τέλος του αστυνομικού

Ο άτυχος αστυνομικός που δέχτηκε την δολοφονική φωτοβολίδα στου Ρέντη πάλευε για την ζωή του επί 20 ημέρες

Τριήμερο πένθος στην Ελληνική Αστυνομία, ξεκινώντας από σήμερα 27 Δεκεμβρίου, έως και τις 29 Δεκεμβρίου, κηρύχτηκε μετά από  απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου, εξαιτίας του θανάτου του Υπαρχιφύλακα Γεώργιου Λυγγερίδη, ο οποίος έπεσε θύμα δολοφονικής επίθεσης εν ώρα καθήκοντος, στις 7 Δεκεμβρίου, όταν χτυπήθηκε από ναυτική φωτοβολίδα, στα επεισόδια με χούλιγκαν στου Ρέντη.

Ο 31χρονος αστυνομικός νοσηλευόταν διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας και έδινε μάχη για να κρατηθεί στην ζωή πάνω από είκοσι ημέρες. Η περίπτωσή του  θεωρήθηκε από την αρχή ιδιαίτερα δύσκολη καθώς είχε τραυματιστεί στη μηριαία αρτηρία, είχε χάσει πολύ αίμα, είχε υποστεί ανακοπή καρδιάς και φαινόταν να μην ανταποκρίνεται εγκεφαλικά.

Οι γιατροί τον είχαν θέσει σε καταστολή και παρέμενε διασωληνωμένος και υποστηριζόμενος με μηχανικό αερισμό και συνεχή εξωνεφρική κάθαρση.

Για το αιματηρό συμβάν, έχει προφυλακιστεί ένας 18χρονος ο οποίος κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του 31χρονου αστυνομικού.

Ο 18χρονος είχε ζητήσει υπαγωγή σε καθεστώς προστατευόμενων μαρτύρων, αίτημα που απορρίφθηκε από την ανακρίτρια Πειραιά, καθώς έχει καταστεί ήδη κατηγορούμενος και δεν μπορεί παράλληλα να έχει και την ιδιότητα του προστατευόμενου μάρτυρα.  Αργότερα φέρεται να ζήτησε εκ νέου να υπαχθεί σε καθεστώς προστατευόμενου μάρτυρα, ως προς το σκέλος εκείνο που είναι ακόμα ανοικτό και αφορά την αστυνομική προανάκριση για την αθλητική βία στα γήπεδα.