Skip to main content

Κως: Καταδίωξη διακινητή που μετέφερε 14 παράτυπους μετανάστες

Λ.Σ.-ΕΛΛ.ΑΚΤ.

Προσέκρουσε στο περιπολικό σκάφος το ταχύπλοο

Ταχύπλοο σκάφος να κατευθύνεται προς τις ακτές Άκρα Λούρου στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Κω, με επιβαίνοντες παράτυπους μετανάστες εντόπισαν το μεσημέρι των Χριστουγέννων οι λιμενικοί στην Κω.

Το περιπολικό σκάφος προέβη σε χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων, όμως ο χειριστής του ταχυπλόου δεν συμμορφώθηκε, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς με σκοπό τον εμβολισμό του σκάφους του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Ακολούθησε καταδίωξη και το ταχύπλοο ακινητοποιήθηκε, μετά από πρόσκρουση στη μέση δεξιά πλευρά του περιπολικού σκάφους, προκαλώντας του θραύση σε τμήμα του αεροθαλάμου.

Στη συνέχεια, ο 25χρονος χειριστής του ταχυπλόου έπεσε στη θάλασσα, με σκοπό να διαφύγει, περισυνελλέγη από πλήρωμα του σκάφους του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Με τον κατάπλου του περιπολικού στον εμπορικό λιμένα Κω, διακομίσθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο-Κέντρο Υγείας Κω για προληπτικούς λόγους, απ’ όπου εξήλθε και μεταφέρθηκε στο Προαναχωρησιακό Κέντρο Αλλοδαπών στην Κω.

Οι 14 αλλοδαποί που είχαν επιβιβαστεί στο ταχύπλοο μεταφέρθηκαν με όχημα της ΕΛ.ΑΣ. στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στην Κω.

Από το Λιμεναρχείο Κω, που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο 25χρονος για παράβαση του άρθρου 30 του Ν. 4251/2014 (Κώδικας Μετανάστευσης), του άρθρου 306 Π.Κ. (έκθεση), του άρθρου 169 Π.Κ. (απείθεια), του άρθρου 187 Π.Κ. (εγκληματική οργάνωση), του άρθρου 42 Π.Κ. (απόπειρα) σε συνδυασμό με το άρθρο 277 Π.Κ. (πρόκληση ναυαγίου) και του άρθρου 83 Ν. 3386/2005 (παράνομη είσοδος και έξοδος από τη χώρα) όπως ισχύει, ενώ κατασχέθηκε το ταχύπλοο.