Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο δράστης δολοφονίας και απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος 2 αλλοδαπών

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

21χρονος, αφού προηγουμένως διαπληκτίστηκε μαζί τους, τους πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο

Στην εξιχνίαση ανθρωποκτονίας και απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος δύο αλλοδαπών έφθασε το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, ταυτοποιήθηκε ως δράστης και συνελήφθη 21χρονος σήμερα Έλληνας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία με δόλο και απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο κατά συρροή και παράνομη οπλοφορία – οπλοχρησία.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, κατά τη διάρκεια επεισοδίου που έλαβε χώρα στα τέλη Οκτωβρίου 2022 στην περιοχή του Δενδροποτάμου μεταξύ ομάδας ατόμων και 2 αλλοδαπών, ηλικίας 34 (τότε) και 38 ετών (σήμερα), ο 21χρονος, αφού προηγουμένως διαπληκτίστηκε μαζί τους, τους πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο. Οι δύο αλλοδαποί μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της πόλης, όπου ο 34χρονος κατέληξε σε μεταγενέστερο χρόνο.

Η σχετική δικογραφία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, από τον οποίο ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος του για τα εν λόγω αδικήματα και παραγγέλθηκε η διενέργεια κύριας ανάκρισης.

Σε βάρος του εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης από την ανακρίτρια του 7ου Ανακριτικού Τμήματος Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, δυνάμει του οποίου συνελήφθη.