Skip to main content

Αθήνα: Συγκέντρωση επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων – Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Φωτ. ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών

Συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας και πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών πραγματοποίησαν το μεσημέρι επιστημονικοί και επαγγελματικοί φορείς, διαμαρτυρόμενοι για φορολογικό νομοσχέδιο.

Λόγω της συγκέντρωσης, η αστυνομία προχώρησε σε προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στις οδούς Σταδίου και Φιλελλήνων. Η κυκλοφορία των οχημάτων έχει πλέον αποκατασταθεί.

Δείτε εδώ σε χάρτη τι κίνηση επικρατεί στους δρόμους του λεκανοπεδίου σε σε πραγματικό χρόνο.

Δ. Βερβεσός: Η κυβέρνηση οδηγεί σε αφανισμό χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες, επιστήμονες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Στην ομιλία του στη συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Οικονομικών, ο πρόεδρος της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος και πρόοδος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Βερβεσός, μεταξύ των άλλων, ανέφερε ότι «η κυβέρνηση αγνοεί τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες, τους φορολογεί οριζόντια και άδικα για εισοδήματα που δεν έχουν αποκτήσει και οδηγεί σε αφανισμό χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες, επιστήμονες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

«Την ίδια στιγμή που εφαρμόζει αυτή τη φοροεπιδρομή στους ελεύθερους επαγγελματίες αφήνει στο απυρόβλητο εταιρείες και επιχειρήσεις που εμφανίζουν ζημιές για πολλά χρόνια καθώς και τη μεγάλη φοροδιαφυγή στα καύσιμα, τα μερίσματα, τη συγκέντρωση κεφαλαίου κ.ο.κ.» προσέθεσε ο ο κ. Βερβεσός και κατέληξε: «Για όλους εμάς, το ζήτημα αυτό είναι ζωτικής σημασίας για την ύπαρξή μας και την αξιοπρέπειά μας. Έχουμε την υποχρέωση να σταθούμε δίπλα σε κάθε συνάδελφο αλλά και σε κάθε ελεύθερο επαγγελματία που πλήττεται από τις κυβερνητικές επιλογές, που κινδυνεύει με επαγγελματικό αφανισμό, που στοχοποιείται γενικά και αδιάκριτα και άδικα ως φοροφυγάς».

Γ. Καββαθάς: Από το φοροεισπρακτικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης επηρεάζονται περισσότεροι από 500.000 ελεύθεροι επαγγελματίες

Στον χαιρετισμό του, στη διάρκεια της κινητοποίησης, ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) κ. Γιώργος Καββαθάς, τόνισε ότι «από το φοροεισπρακτικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης επηρεάζονται περισσότεροι από 500.000 ελεύθεροι επαγγελματίες, επιστήμονες, βιοτέχνες και έμποροι. Το ασφαλέστερο θα ήταν, αν πραγματικά η κυβέρνηση ενδιαφέρεται γι’ αυτή την τάξη, να αποσύρει το νομοσχέδιο, να καλέσει την Συντονιστική Επιτροπή Επαγγελματιών και Βιοτεχνών, Εμπόρων και Επιστημόνων και να συζητήσουμε επί της ουσίας για την πάταξη της φοροδιαφυγής, με μέτρα που έχουν να κάνουν με την ουσία του προβλήματος. Όχι με στοχοποίηση και τεκμαρτά εισοδήματα που στις περισσότερες περιπτώσεις θα οδηγήσουν σε κλείσιμο τις επιχειρήσεις». Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας, σύμφωνα με τα παραδείγματα (προβολές) που επεξεργάστηκε το Ινστιτούτο της ΓΣΕΒΕΕ (ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ) οι αυξήσεις που έρχονται δείχνουν αύξηση από 70% έως 160% στο. φόρο που θα πληρώνεται.

Ποιοι συμμετείχαν στη συγκέντρωση

Στην κινητοποίηση έλαβαν μέρος, σύμφωνα με τη ΓΣΕΒΕΕ:

  1. η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας,
  2. η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος,
  3. το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος,
  4. η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία,
  5. το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών,
  6. το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος,
  7. το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών,
  8. η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας,
  9. η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ),
  10. ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος,
  11. η Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος,
  12. ο Εμπορικός Σύλλογος Αθήνας,
  13. η Ομοσπονδία Δικαστικών Επιμελητών Ελλάδας,
  14. ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών,
  15. η Ένωση Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος,
  16. ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών.

Συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες πόλεις της χώρας.