Skip to main content

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Τι έγγραφα πρέπει να έχουμε μαζί μας για να ψηφίσουμε

ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI

Τι ισχυει για όσους έχουν αλλάξει τα προσωπικά τους στοιχεία - Πώς θα λειτουργήσουν σήμερα τα Γραφεία Ταυτοτήτων και Διαβατηρίων

Ξεκινά η εκλογική αναμέτρηση για την ανάδειξη όσων θα αναλάβουν τα ηνία των 332 Δήμων και των 13 Περιφερειών της χώρας.

Οι εκλογείς μπορούν να ψηφίσουν στις αυτοδιοικητικές εκλογές με αστυνομική ταυτότητα (φυσική ή ψηφιακή), διαβατήριο, άδεια οδήγησης ή ατομικό βιβλιάριο υγείας όλων των ασφαλιστικών ταμείων που έχουν εκδοθεί από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές.

Σε περίπτωση που έχουν αλλάξει τα προσωπικά τους στοιχεία (π.χ. μεταβολή επωνύμου λόγω γάμου/διαζυγίου), θα πρέπει να προσκομίσουν και τα σχετικά δικαιολογητικά. Στρατιωτικοί και υπηρετούντες στα σώματα ασφαλείας χρησιμοποιούν την υπηρεσιακή τους ταυτότητα.

Πώς θα λειτουργήσουν τα Γραφεία Ταυτοτήτων και Διαβατηρίων

(EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ)

Στο μεταξύ για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών η ΕΛΑΣ έχει ανακοινώσει πως τα Γραφεία Ταυτοτήτων και τα Γραφεία Διαβατηρίων των αστυνομικών υπηρεσιών θα λειτουργήσουν σήμερα πέραν του καθορισμένου ωραρίου λειτουργίας τους ως εξής:

Γραφεία Ταυτοτήτων

  • ώρες 07.00 έως 19.00

Γραφεία Διαβατηρίων (για την παράδοση διαβατηρίων που δεν έχουν παραληφθεί από τους δικαιούχους)

  • ώρες 07.00 έως 19.00

Επισημαίνεται ότι τα Γραφεία Ταυτοτήτων θα λειτουργήσουν προκειμένου να επιδίδουν-καταχωρίζουν νέα δελτία ταυτότητας, ενώ παράλληλα η εξυπηρέτηση των προγραμματισμένων ραντεβού θα πραγματοποιηθεί κανονικά.

naftemporiki.gr