Skip to main content

Απεργία: Θολό τοπίο για το Μετρό – Πώς θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς

Φωτ. Γ. ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/ EUROKINISSI

Η ανακοίνωση του ΣΕΛΜΑ και η προσφυγή της ΣΤΑΣΥ - Στάση εργασίας στο Τραμ

Σε θολό τοπίο παραμένει για το εάν θα πραγματοποιηθεί αύριο, Πέμπτη 21 Σεπτεμβρλιου, απεργία στο Μετρό, με το Σωματείο των Εργαζομένων να καλεί το προσωπικό σε 24ωρη απεργία, σημειώνοντας ότι αυτή την έχει προκηρύξει το ΕΚΑ, και την διοίκηση της ΣΤΑΣΥ να έχει προσφύγει στα δικαστήρια επιδιώκοντας την αναστολή της.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΣΕΛΜΑ «την 24ΩΡΗ απεργία για την Πέμπτη 21/9/2023 την κήρυξε το Εργατικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ). Δηλαδή η δευτεροβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση μας. Δικαιούνται να συμμετέχουν στην απεργία που κήρυξε το ΕΚΑ, όλοι οι Εργαζόμενοι της Αθήνας και των πέριξ δήμων. Η μαζική συμμετοχή όλων μας, είναι επομένως αυτονόητη. Επιβάλετε με την συμμετοχή μας, να διατρανωθεί η αντίθεση των Εργαζομένων για όλα αυτά που γίνονται σε βάρος μας. Μετέχουμε όλοι μαζικά στην 24ωρη απεργία του ΕΚΑ».

Αναμένεται να δούμε ποια θα είναι η στάση των εργαζομένων στα μέσα σταθερής τροχιάς και πως θα χειριστεί την διαμορφούμενη κατάσταση η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ.

Στάση εργασίας στο Τραμ

Ως μέλος του ΕΚΑ και μετά από έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου το Σωματείο Ηλεκτροδηγών, αποφάσισε τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις, με στάση εργασίας στο Τραμ από τις 13:30 έως τη λήξη της βάρδιας, στην Πανεργατική Παναθηναϊκή Απεργία την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου.

Πώς θα κινηθούν λεωφορεία και τρόλεϊ

Με βάση τα όσα έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής, στην απεργία κατά του εργασιακού νομοσχεδίου, αύριο Πέμπτη, συμμετέχει ο ΟΑΣΑ, με τους εργαζόμενους στα λεωφορεία να προχωρούν σε στάσεις εργασίας. Τα λεωφορεία θα κινούνται από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ της Πέμπτης. Οι στάσεις εργασίας είναι προγραμματισμένες από την έναρξη της βάρδιας στις 5 π.μ. έως τις 9 π.μ. και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας στις 12 τα μεσάνυχτα.

Επιπλέον τα τρόλεϊ θα κινούνται μεταξύ 9:00 – 21:00, λόγω στάσεων εργασίας των εργαζομένων από την έναρξη της βάρδιας (στις 5.00 π.μ.) ως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας (00:00).

Απεργούν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας

Μπλακ άουτ αναμένεται αύριο και στα αεροδρόμια λόγω της συμμετοχής των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας στην απεργία.

Απεργιακό «ραντεβού» αύριο ενάντια στο εργασιακό ν/σ – Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ