Skip to main content

Απεργιακό «ραντεβού» αύριο ενάντια στο εργασιακό ν/σ – Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ / INTIME NEWS

Ποιοι συμμετέχουν στην αυριανή απεργία

Σε απεργιακό κλοιό θα βρίσκεται αύριο η χώρα λόγω των κινητοποιήσεων και των συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας που προγραμματίζουν τα συνδικάτα και οι ενώσεις εργαζομένων, ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ έχει προκηρύξει 24ωρη πανεργατική πανελλαδική απεργία για αύριο ζητώντας την απόσυρση του ν/σ και απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνει την Πέμπτη στις 10.30 στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, αποφάσισε επίσης την προκήρυξη 24ωρης πανεργατικής παναθηναϊκής απεργίας και καλεί στην απεργιακή συγκέντρωση που προγραμματίζει για αύριο στις 11 π.μ. στην Πλατεία Συντάγματος.

Από την πλευρά του ΠΑΜΕ διοργανώνει συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα και στην Αθήνα δίνει ραντεβού στις 10.30 π.μ. στο Σύνταγμα.

Στην απεργία μεταξύ άλλων έχουν ανακοινώσει πως θα συμμετέχουν η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

Μετ’ εμποδίων οι μετακινήσεις

Οι μετακινήσεις στην πρωτεύουσα αναμένεται να διεξάγεται αύριο μετ’ εμποδίων λόγω της συμμετοχής εργαζομένων των μέσων μαζικής μεταφοράς στις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Ειδικότερα, με βάση τα όσα έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής, στην απεργία της Πέμπτης συμμετέχει ο ΟΑΣΑ, με τους εργαζόμενους στα λεωφορεία να προχωρούν σε στάσεις εργασίας. Τα λεωφορεία θα κινούνται από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ της Πέμπτης.

Οι στάσεις εργασίας είναι προγραμματισμένες από την έναρξη της βάρδιας στις 5 π.μ. έως τις 9 π.μ. και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας στις 12 τα μεσάνυχτα.

Επιπλέον τα τρόλεϊ θα κινούνται μεταξύ 9:00 – 21:00, λόγω στάσεων εργασίας των εργαζομένων από την έναρξη της βάρδιας (στις 5.00 π.μ.) ως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας (00:00).

Μπλακ άουτ αναμένεται αύριο και στα αεροδρόμια λόγω της συμμετοχής των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας στην απεργία.