Skip to main content

Κροάτης πρόεδρος: Ο Μιχάλης Κατσουρής «έχασε τη ζωή του επειδή αρνήθηκε τις πρώτες βοήθειες»

(ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)

Νέες προκλητικές δηλώσεις από τον Ζόραν Μιλάνοβιτς- Αντιδράσεις από την κυβέρνηση της Κροατίας.

Σε προκλητικές δηλώσεις για την δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή στα αιματηρά επεισόδια της Νέας Φιλαδέλφειας τον περασμένο μήνα προέβη εκ νέου ο πρόεδρος της Κροατίας Ζόραν Μιλάνοβιτς.

Αναλυτικότερα, ο Ζόραν Μιλάνοβιτς κατηγόρησε κα πάλι την ελληνική κυβέρνηση για τις συνθήκες κράτησης των Κροατών χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Όπως είπε, ζήτησε την διαμεσολάβηση του Κροάτη πρωθυπουργού για καλύτερες συνθήκες κράτησης, υποστηρίζοντας πως το νερό στις ελληνικές φυλακές δεν είναι πόσιμο.

Αναφερόμενος έπειτα στον φίλαθλο της ΑΕΚ που τραυματίστηκε θανάσιμα στα επεισόδια, υποστήριξε ότι έχασε τη ζωη του επειδή αρνήθηκε να του προσφερούν οι πρώτες βοήθειες. «Ένας Έλληνας έχασε τη ζωή του, προφανώς επειδή αρνήθηκε τις πρώτες βοήθειες που θα λάμβανε, αλλά δεν ήθελε γιατί φοβόταν μην καταλήξει στη φυλακή και ο άνδρας αυτός αιμοραγούσε μέχρι θανάτου», είπε χαρακτηριστικά. «Ποιος τον τραυμάτισε; Δεν έχουμε ιδέα», πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρόεδρος της Κροατίας κάνει προκλητικές δηλώσεις σχετικά με την υπόθεση της δολοφονίας του Μιχάλη Κατσουρή. Μάλιστα λίγες ημέρες μετά τα επεισόδια είχε αποφύγει να κάνει λόγο για χούλιγκαν και είχε υποστηρίξει πως αν η ελληνική κυβέρνηση επιχειρούσε να κρατήσει και τους 100, αυτό θα είναι κάποιου είδους βεντέτα.

Οι δηλώσεις του προκάλεσαν την αντίδραση του υπουργού Εξωτερικών της χώρας Γκόρνταν Γκρλιτς-Ράντμαν, ο οποίος κατηγόρησε τον Κροάτη πρόεδρο για έλλειψη ενημέρωσης και προσπάθεια να δυσκολέψει το έργο των κροατικών αρχών. «Η κροατική κυβέρνηση κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να είναι ασφαλείς οι Κροάτες πολίτες που κρατούνται στην Ελλάδα, για να ολοκληρωθούν οι έρευνες και όσοι εμπλέκονται σε πλημμεληματικές πράξεις να απελαθούν στην πατρίδα τους, ενώ ο πρόεδροε της χώρας θέτει σε κίνδυνο την κατάστασή τους με την συμπεριφορά του», ανέφερε.