Skip to main content

Ν. Φιλαδέλφεια: Στη ΓΑΔΑ μεταφέρονται οι 5 Κροάτες που συνελήφθησαν στη Θεσπρωτία- Έλεγχοι και για φιλάθλους της Μαρσέιγ

(EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)

Στον εισαγγελέα σε λίγη ώρα οι 94 συλληφθέντες- Άλλη μία σύλληψη στην Κακαβιά.

Στη ΓΑΔΑ μεταφέρονται τις επόμενες ώρες οι πέντε Κροάτες που συνελήφθησαν στη Θεσπρωτία ενώ προσπαθούσαν να φύγουν με πλοίο προς την Ιταλία, καθώς ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες από τους αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Θεσπρωτίας.

Οι πέντε Κροάτες θεωρήθηκαν ύποπτοι σε έλεγχο της ΕΛ.ΑΣ για τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, το βράδυ της Δευτέρας, που στοίχισαν τη ζωή στον 29χρονο φίλαθλο της ΑΕΚ. Μετά την προσαγωγή τους, προέκυψαν στοιχεία για την εμπλοκή τους στα επεισόδια που προκάλεσαν οι χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ σε συνεργασία με Έλληνες συνεργούς και η προσαγωγή τους μετατράπηκε σε σύλληψη.

Για τα επεισόδια συνελήθησαν χθες 98 άτομα, εκ των οποίων οι 94 οδηγούνται σήμερα στον εισαγγελέα. Οι τέσσερις από αυτούς είναι τραυματίες και αφέθηκαν ελεύθεροι, με προφορική εντολή του εισαγγελέα. Έχει επίσης συλληφθεί ένας 20χρονος Κροάτης, στον συνοριακό σταθμό στην Κακαβιά, και οδηγείται επίσης στη ΓΑΔΑ.

Ωστόσο, εκτιμάται ότι διαφεύγουν τουλάχιστον 50 άτομα που φαίνεται να συμμετείχαν στα επεισόδια.

Για τον εντοπισμό και την ταυτοποποίηση του δολοφόνου του 29χρονου αλλά και τον εντοπισμό όσων συμμετείχαν στα επεισόδια, η Αστυνομία πραγματοποιεί εξονυχιστικούς ελέγχους και προσαγωγές Κροατών στην Αθήνα, αλλά και όσων επιχειρούν να φύγουν από την χώρα, από τα συνοριακά περάσματα, όπου έχουν δοθεί αυστηρές εντολές να εξετάζονται με μεγάλη προσοχή.

Στόχος των ελέγχων, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ,  είναι και οι φιλάθλοι της Μαρσέιγ γι’ αυτό και ελέγχουν όλα τα οχήματα που φέρουν γαλλικές πινακίδες.  Ο λόγος για αυτούς τους ελέγχους είναι ότι απόψε αναμένεται ο αγώνας ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την Μαρσέιγ, και δεδομένου ότι οι οπαδοί της είναι αδελφοποιημένοι με τους οπαδούς της ΑΕΚ, έχουν ληφθεί αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

Στόχος είναι να αποτραπεί να εισέλθουν στη χώρα φίλαθλοι άλλων ομάδων προκειμένου να αποφευχθεί ένα δεύτερο μπαράζ επεισοδίων. Πολύ περισσότεροι μάλιστα δεδομένου ότι η ΕΛ.ΑΣ έχει ήδη αναγνωρίσει την δράση Ελλήνων οπαδών μαζί με τους Κροάτες χούλιγκαν.