Skip to main content

Νέα Φιλαδέλφεια: Στον εισαγγελέα σήμερα οι 94 συλληφθέντες

(EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)

Διαφεύγουν τουλάχιστον 50 άτομα που φαίνεται να συμμετείχαν στα επεισόδια.

Στον εισαγγελέα αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα- γύρω στις 09:00- τα 94 άτομα που συνελήφθησαν χθες και κρατούνται για τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια που προκλήθηκαν από χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, και είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο του 29χρονου φιλάθλου της ΑΕΚ και τον τραυματισμό άλλων οκτώ ατόμων.

Συνολικά χθες είχαν συλληφθεί 98 άτομα, ωστόσο, τέσσερις εκ των συλληφθέντων αφέθηκαν ελεύθεροι, με προφορική εντολή του εισαγγελέα. Πρόκειται για τέσσερις τραυματίες, εκ των οποίων οι τρεις έχουν δώσει καταθέσεις στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης της Βίας στους Αθλητικούς χώρους, ενώ ο ένας δεν ήταν σε θέση να δώσει κατάθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, διαφεύγουν τουλάχιστον 50 άτομα που φαίνεται να συμμετείχαν στα επεισόδια.

Την ίδια ώρα είναι σε εξέλιξη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ για τον εντοπισμό του δολοφόνου του 29χρονου Μιχάλη στήνοντας μπλόκα σε όλη τη χώρα. Η Αστυνομία πραγματοποιεί εξονυχιστικούς ελέγχους και προσαγωγές Κροατών στην Αθήνα, αλλά και όσων επιχειρούν να φύγουν από την χώρα, από τα συνοριακά περάσματα, όπου έχουν δοθεί αυστηρές εντολές να εξετάζονται με μεγάλη προσοχή.

Κατά τις βραδινές ώρες χθες στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας προχώρησαν στη σύλληψη πέντε Κροατών, ηλικίας 25, 41,29, 25 και 31 ετών.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε  εντός του επιβατικού λιμένα Εξωτερικού Ηγουμενίτσας σε άτομα που επρόκειτο να ταξιδέψουν με πλοίο με προορισμό το λιμάνι Μπάρι Ιταλίας διαπιστώθηκε ότι οι πέντε Κροάτες δεν μπόρεσαν να δικαιολογήσουν επαρκώς τον λόγο και την διάρκεια παραμονής τους στη χώρα και επιπλέον δήλωσαν πως έκαναν διακοπές στην Ελλάδα και επιστρέφουν στη χώρα τους χωρίς να κατέχουν αποσκευές.

Έτσι κρίθηκαν ύποπτοι για πιθανή συμμετοχή τους στα επεισόδια, ειδοποιήθηκε η υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας και παραδόθηκαν σε αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου προσαχθούν στο Αστυνομικό Τμήμα Ηγουμενίτσας. Το πρωί της Τετάρτης, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, η προσαγωγή μετετράπη σε σύλληψη καθώς από τις έρευνες κατά την διάρκεια της νύχτας διαπιστώθηκε πως είχαν συμμετοχή στα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Νωρίτερα χθες, γύρω στις 16.00 το απόγευμα, προσήχθη επίσης στον συνοριακό σταθμό στην Κακαβιά ένας 20χρονος Κροάτης, ο οποίος επέβαινε σε λεωφορείο για τα Τίρανα και κρατήθηκε προκειμένου να εξακριβωθεί αν εμπλέκεται στα χτεσινά επεισόδια. Η προσαγωγή του μετατράπηκε επίσης σε σύλληψη.

Επιπλέον στους Ευζώνους συνελήφθησαν επτά Κροάτες που έφευγαν από την Ελλάδα. Σε βάρος τους δεν προέκυψαν στοιχεία για ανάμειξη στα χτεσινά επεισόδια, αλλά στο όχημα που επέβαιναν βρέθηκαν μαχαίρια, γι’ αυτό κρατούνται και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Νωρίτερα στους Αμπελοκήπους έγιναν συνολικά εννέα προσαγωγές Κροατών, οι οποίοι οδηγήθηκαν στην ΓΑΔΑ, αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι, καθώς διαπιστώθηκε ότι δεν έχουν καμία σχέση με την ομάδα των χούλιγκαν.

Παράλληλα, πραγματοποιούνται έρευνες σε σπίτια και ξενοδοχεία της Αττικής, τα οποία ενδέχεται να έχουν φιλοξενήσει χούλιγκαν της κροατικής ομάδας.

Επιπλέον λαμβάνεται γενετικό υλικό για DNA από όλους τους συλληφθέντες, σε μια προσπάθεια να ταυτοποιηθεί ο δράστης της δολοφονίας.

Διαβάστε ακόμα:

Φονική επιδρομή στη Νέα Φιλαδέλφεια: Τα 3 κρίσιμα ερωτήματα