Skip to main content

Υπόθεση Πάτρας: «Στην Τζωρτζίνα δεν υπήρχαν ούτε ενδείξεις, ούτε αποδείξεις για κάποιο νόσημα», κατέθεσε γιατρός

EUROKINISSI

Η πορεία της Τζωρτζίνας ήταν μια πορεία που δεν βλέπουμε στα νοσήματα, κατέθεσε καρδιολόγος του Ωνασείου

Με την κατάθεση του καρδιολόγου του Ωνασείου νοσοκομείου Άρη Αναστασάκη, συνεχίστηκε η δίκη της 34χρονης από την Πάτρα για τον θάνατο της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας.

Ο μάρτυρας κατέθεσε πως γνωρίζοντας το ιατρικό ιστορικό της οικογένειας με τους δύο θανάτους παιδιών, εξετάστηκαν οι γονείς της Τζωρτζίνας για να ελεγχθεί εάν είχαν κάποιοι κληρονομικό νόσημα.

«Εξετάσαμε καρδιολογικά τους γονείς και δεν προέκυψε κάτι σημαντικό. Αυτό αποτελεί μερική ένδειξη πως δεν υπάρχει κληρονομικό νόσημα αλλά δεν σημαίνει κιόλας ότι δεν υπάρχει και ότι δεν μπορεί να εκδηλωθεί σε κάποιο παιδί. Οι πιθανότητες είναι 25%», κατέθεσε ο μάρτυρας τονίζοντας ότι η 9χρονη Τζωρτζίνα παρακολουθείτο στενά από τους γιατρούς.

«Υπήρχε μια ομάδα που συνεδρίαζε καθημερινά για αυτήν την κοπέλα. Δεν υπήρχε κάτι σταδιακό, αλλά κάτι περίεργο που οδήγησε στο τέλος του κοριτσιού. Το ότι δεν είχαμε λειτουργία απινιδωτή φαίνεται πως ο μηχανισμός του θανάτου ήταν συνέπεια μιας επιδεινούμενης βραδυκαρδίας κι όχι ταχυκαρδίας. Ενώ λειτούργησε ο βηματοδότης στην Τζωρτζίνα δίνοντας ηλεκτρικό ρεύμα στην καρδιά και καλώντας την να λειτουργήσει, αυτή δεν αντιδρά γιατί δεν λειτουργεί το μυοκάρδιο. Έτσι είχαμε τον θάνατο», είπε ο κ. Αναστασάκης.

«Είχαμε οχυρώσει ένα παιδί απόλυτα και το χάσαμε…»

Παράλληλα, ο μάρτυρας κατέθεσε ότι ο απινιδωτής που είχε τοποθετηθεί στην Τζωρτζίνα, τους έδινε τη δυνατότητα να δουν εάν συνέβαινε κάτι, το οποίο δεν μπορούσαν να δουν στον γονιδιακό έλεγχο.

«Στην ιατρική πολλές φορές υπάρχουν ενδείξεις για κάτι. Όμως εδώ ούτε ενδείξεις υπήρχαν, ούτε αποδείξεις για κάποιο νόσημα. Υπήρχε ένα επεισόδιο ανακοπής στο Νοσοκομείο της Πάτρας όπου κι εκεί έμειναν τα αιτία αδιευκρίνιστα, οπότε δεν μπορώ να πω ότι είχε στοιχειοθετηθεί ένα νόσημα… Η πορεία της Τζωρτζίνας ήταν μια πορεία που δεν βλέπουμε στα νοσήματα.
Ο τρόπος που πέθανε το κορίτσι, δεν συνάδει με αυτά που ξέρουμε. Είχαμε οχυρώσει ένα παιδί απόλυτα. Επομένως όταν έχεις ένα τέτοιο αποτέλεσμα σε μια τέτοια προσπάθεια… Αυτό μας απογοήτευσε παρά πολύ. Χάσαμε δηλαδή. Κι όταν χάνεις ένα παιδί είναι πιο δύσκολο», είπε ο μάρτυρας.