Skip to main content

Κλειστό λόγω πυρκαγιάς το Διοικητικό Πρωτοδικείο Πειραιά

ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ / EUROKINISSI

Πριν από τρεις μήνες παραβιάστηκαν επτά γραφεία, μεταξύ αυτών το αρχείο του δικαστηρίου, το computer room και γραφεία προέδρων, εκλάπησαν υπολογιστές δικαστών και πιθανόν περιέχουν αρχεία που σχετίζονται με εκκρεμείς υποθέσεις.

Στην πολυκατοικία όπου στεγάζεται το Διοικητικό Πρωτοδικείο Πειραιά εκδηλώθηκε την Κυριακή η πυρκαγιά που ξέσπασε από το ισόγειο κατάστημα χρωμάτων και σιδηρικών, στην οδό Γούναρη 31-33.

Δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έσπευσαν στο σημείο και έθεσαν νωρίτερα υπό έλεγχο την πυρκαγιά, η οποία ωστόσο προκάλεσε σοβαρές ζημιές.

Πριν από περίπου τρεις μήνες είχε γίνει διάρρηξη του κτηρίου, κατά την οποία παραβιάστηκαν επτά γραφεία, μεταξύ των οποίων το αρχείο του δικαστηρίου, το computer room και γραφεία προέδρων, ενώ εκλάπησαν, μεταξύ άλλων, υπηρεσιακοί υπολογιστές που ανήκουν σε δικαστές και πιθανόν περιέχουν αρχεία που σχετίζονται με εκκρεμείς υποθέσεις.

Σε ανακοίνωσή του το Διοικητικό Πρωτοδικείο Πειραιά αναφέρει μεταξύ άλλων: «Το σημερινό θλιβερό γεγονός, που ακόμη βρίσκεται σε εξέλιξη, φέρνει για άλλη μια φορά στο προσκήνιο την παντελή έλλειψη μέτρων ασφαλείας και την ακαταλληλότητα του συγκεκριμένου κτιρίου και καθιστά άκρως επιτακτική την ανάγκη άμεσης μετεγκατάστασης των υπηρεσιών του Διοικητικού Πρωτοδικείου Πειραιά. Ήταν τυχαίο και ευτυχές ότι η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε ημέρα μη εργάσιμη, κατά την οποία τα εμπορικά καταστήματα και το Δικαστήριο είναι κλειστά. Ευχόμαστε να μην επαναληφθεί παρόμοιο περιστατικό κατά τη διάρκεια λειτουργίας του Δικαστηρίου και να μη θρηνήσουμε την απώλεια ανθρώπινων ζωών ή την πρόκληση σωματικών βλαβών στο προσωπικό του Δικαστηρίου, σε δικηγόρους και πολίτες. Στο χώρο του Διοικητικού Πρωτοδικείου Πειραιά βρέθηκε άμεσα ο Προϊστάμενος του Δικαστηρίου, κ. Δήμος Χρυσός, Εφέτης Διοικητικών Δικαστηρίων. Το κτίριο και οι υπηρεσίες του Δικαστηρίου αναμένεται να παραμείνουν κλειστές μέχρι να αξιολογηθεί το μέγεθος της ζημιάς».

Η κυκλοφορία στην περιοχή έχει αποκατασταθεί.