Skip to main content

Υπόθεση τρομοκρατίας: Προφυλακιστέοι οι δύο συλληφθέντες

Stringer / SOOC

Οι δύο άνδρες, 27 και 29 ετών, κατηγορούνται για συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση.

Προφυλακίστηκαν μετά την απολογία τους οι δύο κατηγορούμενοι πακιστανικής καταγωγής, οι οποίοι φέρονται ότι σχεδίαζαν επίθεση σε εβραϊκό εστιατόριο στου Ψυρρή κοντά στην εβραϊκή συναγωγή, έναντι αδράς πληρωμής.

Οι δύο άνδρες, 27 και 29 ετών, κατηγορούνται για συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ηγετικό ρόλο στην υπόθεση έχει ένας άγνωστος μέχρι στιγμής στις αρχές, ο οποίος φέρεται να ζει στο Ιράν και να έδινε εντολές στους δύο.

Σε βάρος του έχει ασκηθεί δίωξη για διεύθυνση τρομοκρατικής οργάνωσης και πρόκληση για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση (πλημμέλημα).

Πέρα από τους δύο Πακιστανούς συλληφθέντες, οι Αρχές έχουν εστιάσει και σε ακόμα 8 άτομα που ίσως προσεγγίστηκαν από το δίκτυο για να «στρατολογηθούν».

Τι φέρεται να υποστήριξε ένας εκ των δύο συλληφθέντων

Σύμφωνα με τον διορισθέντα από τον δικαστικό λειτουργό δικηγόρο και όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο ένας εκ των δύο κατηγορουμένων Πακιστανών, αποδέχεται ότι είχε προβεί σε προπαρασκευαστικές ενέργειες για το χτύπημα, πλην όμως όπως φέρεται να ισχυρίζεται, λειτουργούσε υπό το καθεστώς φόβου και απειλής, καθώς ο θεωρούμενος ως εγκέφαλος από το Ιράν με τον οποίο ήταν από το ίδιο χωριό χρησιμοποιούσε κάποια ποινική εκκρεμότητα που είχε.

Ο κατηγορούμενος φέρεται να υποστηρίζει πως σταμάτησε κάθε επικοινωνία με τον φερόμενο ως καθοδηγητή όταν του είπε πως θέλει χτύπημα με νεκρούς.