Skip to main content

«Ήταν εφιαλτικά… άνθρωποι ούρλιαζαν»: Συγκλονίζουν μαρτυρίες και βίντεο επιβατών για τη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη

/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ

Τις δραματικές σκηνές που εκτυλίχθηκαν μετά την μετωπική σύγκρουση των τρένων περιέγραψαν επιβάτες. Τουλάχιστον 26 οι νεκροί.

Τις εφιαλτικές στιγμές που βίωσαν μετά τη σφοδρή μετωπική σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών στα Τέμπη περιέγραψαν επιβάτες, που διασώθηκαν.

«Στην αρχή μας είπαν ότι θα υπάρχουν καθυστερήσεις. Μας λένε ότι υπάρχει σύγχυση στις γραμμές. Ακούω δύο υπαλλήλους του τρένου να λένε «που είναι αυτός ο υπεύθυνος; Και σε ένα λεπτό μπαμ», δήλωσε ένας επιβάτης στην κάμερα της ΕΡΤ. «Υπήρχε φωτιά δίπλα μας. Βρήκαμε μία τρύπα και από εκεί καταφέραμε να βγούμε», δήλωσε ένας άλλος.

«Το βαγόνι άρχισε να στριφογυρίζει και μετά κατέληξε πλάγια και βγήκαμε…Ήταν 10 δευτερόλεπτα εφιαλτικά, μέσα στις φωτιές. Στο βαγόνι υπήρχε πανικός, δεν μπορούσες να δεις γύρω σου από τον καπνό» είπε.

«Ήταν σαν να γίνεται σεισμός» είπε ένας τρίτος επιβάτης στη δημόσιο τηλεόραση.

Κάποιοι από τους επιβάτες απεγκλωβίστηκαν μόνοι τους από το τρένο, σπάζοντας με τις βαλίτσες το τζάμια. «Ήμουν στο τέταρτο βαγόνι τα τρία μπροστά διαλύθηκαν. Βγήκαμε στα χωράφια μόνοι μας. Σπάσαμε με τις βαλίτσες τα τζάμια και βγήκαμε. Νιώσαμε ένα έντονο φρεναρισμα, τα τρία βαγόνια μπροστά διαλύθηκαν, είχαν πιάσει φωτιά. Ενιωσα έντονο φρενάρισμα, σπίθες στα πλαϊνά των παραθύρων και μετά ξαφνικό σταμάτημα» περιέγραψε χαρακτηριστικά ένας εκ των επιβατών στον ΣΚΑΪ.

«Επικράτησε πανικός στο βαγόνι, οι άνθρωποι ούρλιαζαν», είπε στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό άλλος νεαρός που απομακρύνθηκε από το σημείο.

Συγκλονίζουν και βίντεο επιβατών από τη στιγμή της τραγωδίας.

naftemporiki.gr