Skip to main content

Σκουρλέτης σε Ταραντίλη: Η δημόσια τηλεόραση δεν είναι το «μακρύ χέρι» της κυβέρνησης

Επίθεση προς τον κυβερνητικό Εκπρόσωπο Χρήστο Ταραντίλη, εξαπέλυσε ο  κοινοβουλευτικός  Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Πάνος Σκουρλέτης, στην Ολομέλεια της Βουλής, σχετικά με το γεύμα του πρωθυπουργού στην Ικαρία και την προβολή του θέματος από την δημόσια τηλεόραση.

«Ειλικρινά με απορία και λύπη, για να χρησιμοποιήσω μια δική σας φράση κ. Υπουργέ, δεν άκουσα τίποτα να λέτε -και το περίμενα από εσάς λόγω των καθηκόντων σας-για ό,τι πρόσφατα συνέβη στη δημόσια τηλεόραση. Γι’ αυτά που είδαμε, τα κολλημένα χαρτάκια και τις εντολές προς τους δημοσιογράφους, έτσι ώστε να μην καλύψουν τα όσα διημείφθησαν στην Ικαρία κατά το ταξίδι του πρωθυπουργού, που ο ίδιος σε συνέντευξή του χθες, είπε ότι ήταν ένα λάθος που πλήγωσε τους πολίτες», είπε ο κ. Σκουρλέτης. 

Η δημόσια τηλεόραση, τόνισε, δεν είναι το μακρύ χέρι της κυβέρνησης. «Την πληρώνουμε όλοι με ανταποδοτικό τέλος στους λογαριασμούς μας στη ΔΕΗ κάθε μήνα, πρέπει να συμβάλλει στην πραγματική ενημέρωση, στην πολυφωνική ενημέρωση. Πρέπει να συμβάλει στην ψυχαγωγία των πολιτών, είναι υποχρέωσή της από το νόμο σύστασής της και ειλικρινά θα περίμενα τουλάχιστον να πείτε ότι ήταν λάθος ή να ζητήσετε ευθύνες.

Η ίδια η ΕΣΗΕΑ σας το ζητά και έχει κάνει επώνυμες καταγγελίες, εργαζόμενοι στην ΕΡΤ. Δεν αισθανθήκατε την ανάγκη να πείτε κάτι, έστω για ένα λεπτό; Ότι ήταν λάθος, ότι δεν θα ξαναγίνει; Ή εν πάση περιπτώσει να είστε πιο ειλικρινείς «είμαστε κυβέρνηση και θα το κάνουμε ό,τι θέλουμε». Αλλά δεν είναι μαγαζί σας, όμως, αυτό», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σκουρλέτης. 

«Νομίζω, λοιπόν, ότι οφείλετε πραγματικά μια απάντηση γύρω από αυτό», πρόσθεσε. 

Ο κ. Σκουρλέτης αναφέρθηκε και στην ιδιότητα του κου Ταραντίλη ως εκπαιδευτικού στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, αναφέροντας ότι «Εσείς ως διδάσκων ποτέ καταθέσατε στα όργανα διοίκησης του πανεπιστημίου το αίτημα η Πρυτανεία να έρθει σε επικοινωνία με την αστυνομία και να δει αυτούς τους ταλαίπωρους που πουλάνε τις μαϊμούδες απ’ έξω; Που τις προμηθεύτηκαν;

Αυτόν τον κρίκο ποτέ τον αναζητήσατε, γιατί κάποιος μεγαλέμπορος, κάποιος λαθρέμπορος τροφοδότησε αυτούς. Ή τα βαποράκια, τα εξαθλιωμένα βαποράκια, από ποιον  προμηθεύτηκαν τα ναρκωτικά τους; Αυτό εσάς σας απασχολεί ως πρόβλημα; Έναν άνθρωπο που έρχεστε σε επαφή με τους νέους ανθρώπους και τους μαθαίνετε γράμματα;».