Skip to main content

Ν. Καπραβέλος: Τι επηρεάζει τη νοσηρότητα της Όμικρον- Πρέπει να επεκτείνουμε την υποχρεωτικότητα

Η άρση των μέτρων του κορωνοϊού που εξετάζεται δεν βρίσκει σύμφωνο τον διευθυντή στη Β΄ ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης, ο οποίος επαναφέρει το θέμα της επέκτασης της υποχρεωτικότητας του εμβολίου. 

«Έχουμε σταθεί μακρια από αυτές τις πολιτικές αποφάσεις. Δεν είμαστε σύμφωνοι. Χθες η θετικότητα ήταν στο 17%, δεν έχει τελειώσει η πανδημία. Δεν μπορούμε να θρηνούμε 7.500 νεκρούς σε ένα τρίμηνο. Πρέπει να επεκτείνουμε την υποχρεωτικότητα εάν θέλουμε να έχουμε ένα ηπιότερο 5ο κύμα και να μη χαλαρώσουμε καθόλου», ανέφερε ο κ. Καπραβέλος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega. 

Ο κ. Καπραβέλος αναγνώρισε ότι υπάρχει έλλειψη προσωπικού των νοσοκομείων, λέγοντας μάλιστα πως αποτελεί ένα από τους παράγοντες που επηρεάζουν την θνητότητα και την νοσηρότητα. Ωστόσο, όπως τόνισε, η πρώτη αιτία είναι οι ανεμβολίαστοι. «Το ΕΣΥ δεν είναι σε θέση να ανταποκριθεί σε αυτές τις μεγάλες ανάγκες. Όταν αυτές υπερβαίνουν τα όρια μας έχουν επίπτωση στην νοσηρότητα ακι την θνητότητα», δήλωσε.

Αναφερόμενος στην παραλλαγή Όμικρον, ο κ. Καπραβέλος επανέλαβε πόσο μεταδοτική είναι, σημείωσε ωστόσο ότι δεν πιέζει αυτή καθεαυτή το σύστημα υγείας και τις ΜΕΘ- καθώς έχουμε μείωση των εισαγωγών μας και τα εξιτήρια είναι περισσότερα από τα εισιτήρια- αλλά το γεγονός πως προκαλεί πολύ υψηλούς αριθμούς κρουσμάτων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το μεγαλύτερο μάθημα που πήραμε από την παραλλαγή είναι ότι δεν επεκτείναμε την υποχρεώτικοτητα των εμβολιασμών. «Διαφωνώ με την πολιτεία που δεν το έχει εφαρμόσει. Δεν είμαστε λιγότερο δημοκράτες όταν πιστεύουμε ότι το εμβόλιο μπορεί να περάσει ως υποχρεωτική ενέργεια. Έτσι προστατεύεται η ζωή», σχολίασε. 

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι δεν είναι απλά υποχρεώση του υγειονομικού να εμβολιαστεί αλλά είναι ασυμβίβαστο με την ιδιοτητα του υγειονομικού.