Skip to main content

Αττική Οδός: Άμεση καταβολή των αποζημιώσεων ζήτησε το υπ. Υποδομών και Μεταφορών

Επιτάχυνση της διαδικασίας καταβολής της αποζημίωσης ύψους 2.000 ευρώ για κάθε αυτοκίνητο που εγκλωβίστηκε στην Αττική Οδό εν μέσω της κακοκαιρίας ζήτησε η ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα με εκπροσώπους της εταιρείας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «από την πλευρά του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών ζητήθηκαν η άμεση καταβολή του ποσού σε όσους το δικαιούνται» ενώ «η εταιρεία επανέλαβε τη δέσμευσή της για την καταβολή του ποσού και συμφώνησε τις επόμενες ημέρες να παρουσιάσει στο υπουργείο τον ακριβή τρόπο με τον οποίο θα γίνει η καταβολή».

Παράλληλα, από την πλευρά του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, επισημάνθηκε στην εταιρεία ότι μετά την απόφαση του υπουργού Κ. Καραμανλή για τη συγκρότηση της Επιτροπής του νόμου 4663/2020 (για τη διερεύνηση των ευθυνών από το «κλείσιμο» της κυκλοφορίας στην Αττική οδό), θα πρέπει να κατατεθούν όλα τα έγγραφα που θα ζητηθούν έτσι ώστε να υποβληθεί το πόρισμα εντός 20 ημερών.

Σημειώνεται ότι η κυκλοφορία στην Αττική Οδό αποκαταστάθηκε σήμερα πλήρως, καθώς στις 8:00 το πρωί δόθηκαν στην κυκλοφορία και τα υπόλοιπα τμήματά της. Οι διελεύσεις θα πραγματοποιούνται άνευ καταβολής διοδίων έως και την Κυριακή 30 Ιανουαρίου και ώρα 23:59, προς διευκόλυνση όλων των οδηγών λόγω των συνεχιζόμενων προβλημάτων σε περιφερειακές οδούς.

naftemporiki.gr