Skip to main content

Ν. Κεραμέως: Τηλεκπαίδευση σε πάνω από 46.000 ψηφιακές τάξεις λόγω της κακοκαιρίας

Με τηλεκπαίδευση γίνονται από το πρωί τα μαθήματα σε πάνω από 46.000 ψηφιακές τάξεις, στις περιοχές όπου τα σχολεία ειναι κλειστά εξαιτίας της κακοκαιρίας, όπως αναφέρει η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως με ανάρτησή της στο Twitter.

«Μαθητές και εκπαιδευτικοί πραγματοποιούν τηλεκπαίδευση από το πρωί σε πάνω από 46.000 ψηφιακές τάξεις, στις περιοχές όπου τα σχολεία ειναι κλειστά εξαιτίας της κακοκαιρίας. Τους ευχαριστούμε θερμά, όπως και τους γονείς και τα στελέχη εκπαίδευσης, για την ετοιμότητα και τη συνέπειά τους» έγραψε στην ανάρτησή της.

Νωρίτερα, πηγές του υπουργείου αναφέρθηκαν στους λόγους για τους οποίους κρίθηκε σκόπιμο να μην λειτουργήσουν τα σχολεία στην Αττική σήμερα και αύριο λόγω της κακοκαιρίας. «Με δεδομένο ότι υπάρχει ως εναλλακτική λύση η τηλεκπαίδευση, κρίθηκε ότι είναι ορθότερο και πιο ασφαλές για όλους να ανασταλεί για δυο ημέρες η δια ζώσης εκπαίδευσης και τα μαθήματα να γίνουν με τη μέθοδο της τηλεκπαίδευσης. Στην απόφαση συνυπολογίστηκαν οι εξής παράγοντες: το γεγονός ότι οι μαθητές αύριο θα έπρεπε να κάνουν μάθημα με ανοιχτά παράθυρα λόγω των πρωτοκόλλων Covid υπό πολύ χαμηλές θερμοκρασίες (μέγιστη έως 4 βαθμούς Κελσίου) με κίνδυνο να χρειαστεί να επιστρέψουν στα σπίτια τους το μεσημέρι της Δευτέρας ενώ θα έχει ήδη ξεκινήσει το φαινόμενο των ισχυρών χιονοπτώσεων με την πλέον ισχυρή του ένταση» ανέφεραν από το υπουργείο.

naftemporiki.gr