Skip to main content

Σε εξέλιξη συλλαλητήρια στο κέντρο της Αθήνας

Συλλαλητήρια διαμαρτυρίας κατά του προϋπολογισμού και των απαιτήσεων της τρόικας πραγματοποιούν αυτή την ώρα ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ  στο Σύνταγμα. Ξεχωριστή συγκέντρωση πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας προσερχόμενος στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ δήλωσε μεταξύ άλλων πως «εν έτη 2014 δεν επιτρέπεται να ζούμε με ψίχουλα, δεν αντέχουμε άλλο να ζούμε με ψίχουλα στο όνομα της ανθρωπιστικής κρίσης, όπως μας υπόσχονται και οι δύο».

Περίπου στις 19:00 οι εκατοντάδες διαδηλωτές του ΠΑΜΕ, οι οποίοι πραγματοποίησαν πορεία από την Ομόνοια, έφτασαν στο Σύνταγμα και κατέληξαν στην οδό Φιλελλήνων. Μετά το τέλος της πορείας τους η οδός Σταδίου, δόθηκε και πάλι στην κυκλοφορία.

Λίγο νωρίτερα ομάδα αντεξουσιαστών κατέλαβε την μικροφωνική της ΑΔΕΔΥ και εκφώνησε μήνυμα συμπαράστασης στον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό.

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ  παραμένουν συγκεντρωμένοι χιλιάδες διαδηλωτές μέλη συνδικαλιστικών οργανώσεων και φορέων, κομμάτων και φοιτητικών συλλόγων, μαζί με τις απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών και το Σωματείο των Σχολικών Φυλάκων.

Οι ομιλητές χαρακτηρίζουν τον προϋπολογισμό, που αναμένεται να ψηφισθεί σήμερα , προϋπολογισμό ακραίας λιτότητας και κοινωνικής καταστροφής.

Υπογραμμίζουν ακόμη πως οι νέοι φόροι ύψους 1,4 δισ. ευρώ που αναμένεται να επιβληθούν, θα επιφέρουν την πλήρη κοινωνική συντριβή και θα επιβαρύνουν τους φορολογούμενους για να ανταποκριθεί η κυβέρνηση στους προκρούστιους μνημονιακούς στόχους.

Συγκεντρώσεις και στη Θεσσαλονίκη

Συγκεντρώσεις και πορείες διοργανώθηκαν το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή τη ψήφιση του προϋπολογισμού στη Βουλή.

Στο άγαλμα Βενιζέλου συγκεντρώθηκαν τα μέλη του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου (ΕΚΘ) και η Ένωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων (ΕΔΟΘ), όπου συμμετείχαν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ενώ στην πλατεία Αριστοτέλους ήταν το κάλεσμα των μελών του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ).

Ακολούθησαν πορείες σε κεντρικούς δρόμους με το ΕΚΘ και ΕΔΟΘ να καταλήγουν στην Καμάρα και το ΠΑΜΕ στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης.

Ξεχωριστά στην πορεία κινήθηκαν και άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου που ξεκίνησαν από το άγαλμα του Βενιζέλου και κατέληξαν στο ΕΚΘ.

Πηγή: ΑΜΠΕ