Πολιτική
Τρίτη, 03 Ιουνίου 2014 20:16

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση έστειλε τα ΜΑΤ να ξυλοκοπήσουν τις καθαρίστριες

Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ, για τα όσα συνέβησαν το πρωί κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας των καθαριστριών έξω από το υπουργείο Οικονομικών. Όπως αναφέρει, «η κυβέρνηση αντί να τηρήσει τη νομιμότητα και να σεβαστεί τις αποφάσεις των δικαστηρίων, επαναπροσλαμβάνοντας τις καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ, έστειλε τα ΜΑΤ να τις ξυλοκοπήσουν».

Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ, για τα όσα συνέβησαν το πρωί κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας των καθαριστριών έξω από το υπουργείο Οικονομικών.

«Ο τρόπος που αντιμετωπίστηκε η διαμαρτυρία των καθαριστριών του ΥΠΟΙΚ ξεπερνά κάθε προηγούμενο» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας πως «η κυβέρνηση αντί να τηρήσει τη νομιμότητα και να σεβαστεί τις αποφάσεις των δικαστηρίων, επαναπροσλαμβάνοντας τις καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ, έστειλε τα ΜΑΤ να τις ξυλοκοπήσουν».

Όπως αναφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση στην ανακοίνωσή της, «η τυφλή βία των ΜΑΤ οδήγησε στον τραυματισμό πολλών καθαριστριών, μεταξύ των οποίων και της υποψήφιας ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δήμητρα Μανώλη και τις έστειλε στο νοσοκομείο».

«Η συγκυβέρνηση προσπαθεί να εξαντλήσει τα αποθέματα ωμότητας και αναλγησίας που της έχουν απομείνει πριν καταρρεύσει, ο αγώνας όμως των καθαριστριών θα δικαιωθεί όποιο μέσο κι αν χρησιμοποιήσουν» καταλήγει.

Υπενθυμίζεται πως οι καθαρίστριες διαμαρτύρονται, ζητώντας την εφαρμογή της απόφασης του Πρωτοδικείου, για την επαναναπρόσληψή τους στο υπουργείο Οικονομικών.