Πολιτική
Τρίτη, 21 Ιουνίου 2022 15:17

Συνάντηση Δένδια με τον Ούγγρο ομόλογό του αύριο στην Αθήνα - Τι θα συζητηθεί

Tον Ούγγρο ομόλογό του Πίτερ Σίγιαρτο, θα συναντήσει στην Αθήνα αύριο, Τρίτη, 22 Ιουνίου 2022, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, στο πλαίσιο της πρώτης επίσκεψης του τελευταίου κ. Σιγιάρτο στην Ελλάδα, μετά τον επαναδιορισμό του ως υπουργού Εξωτερικών στην ουγγρική κυβέρνηση που εξελέγη στις 3 Απριλίου 2022.

Tον Ούγγρο ομόλογό του Πίτερ Σίγιαρτο, θα συναντήσει στην Αθήνα αύριο, Τρίτη, 22 Ιουνίου 2022, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, στο πλαίσιο της πρώτης επίσκεψης του τελευταίου κ. Σιγιάρτο στην Ελλάδα, μετά τον επαναδιορισμό του ως υπουργού Εξωτερικών στην ουγγρική κυβέρνηση που εξελέγη στις 3 Απριλίου 2022.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι δύο υπουργοί θα έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση περί ώρα 13:00. Οι κοινές δηλώσεις στον Τύπο θα πραγματοποιηθούν περί ώρα 13:25, ενώ στη συνέχεια θα λάβει χώρα γεύμα εργασίας.

Οι συνομιλίες μεταξύ των δύο υπουργών αναμένεται να επικεντρωθούν στη διμερή συνεργασία, σε ζητήματα ΕΕ, σε ενεργειακά θέματα, στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και στην ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων.

Σημειώνεται ότι ο Πίτερ Σίγιαρτο, επισκέφθηκε την Αθήνα τον Οκτώβριο του 2021, πάλι με την ιδιότητα του υπουργού Εξωτερικών της Ουγγαρίας, ως μέλος της προηγούμενης ουγγρικής κυβέρνησης. Είχε προηγηθεί η επίσκεψη του Ν. Δένδια, στη Βουδαπέστη τον Οκτώβριο του 2020.