Κόσμος
Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2018 21:33

Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών στο Πακιστάν

Σε τουλάχιστον 128 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από την επίθεση αυτοκτονίας, κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης, σε πόλη του νοτιοδυτικού Πακιστάν.

Σε τουλάχιστον 128 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από την επίθεση αυτοκτονίας, κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης, σε πόλη του νοτιοδυτικού Πακιστάν.

Την ευθύνη της επίθεσης, η οποία σημειώθηκε στην πόλη Μαστούνγκ, ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος. Ο αριθμός των τραυματιών ανέρχεται σε περισσότερους από 120, εκ των οποίων οι 15 - 20 είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Πρόκειται για τη δεύτερη επίθεση που έλαβε χώρα σήμερα και συνδέεται με τις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιουλίου, εν μέσω των κλιμακούμενων εντάσεων για την επιστροφή του εκδιωχθέντος πρωθυπουργού, Ναουάζ Σαρίφ.

Η επίθεση ήταν η πλέον πολύνεκρη στο Πακιστάν εδώ και τουλάχιστον έναν χρόνο και συνιστά το τρίτο περιστατικό βίας, με στόχο προεκλογική συγκέντρωση αυτή την εβδομάδα.

Η προσωρινή κυβέρνηση λαμβάνει μέτρα εναντίον των προεκλογικών συγκεντρώσεων υπέρ του Σαρίφ, ο οποίος εκδιώχθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο και καταδικάστηκε ερήμην για διαφθορά.

Ο στρατός, σε μία προσπάθεια ελέγχου της κατάστασης, ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να παρατάξει περισσότερους από 370.000 άνδρες, προκειμένου να εγγυηθεί την ασφάλεια των εκλογών.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, AFP, Reuters