Κοινωνία
Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου 2018 15:30

ΕΣΡ: Έξι οι φάκελοι για τον διαγωνισμό τηλεοπτικών αδειών

Τελικά έξι είναι οι σταθμοί που κατέθεσαν φάκελο για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών, ενώ η μία άδεια που έμεινε, σύμφωνα με πληροφορίες, θα επαναπροκηρυχθεί.

Τελικά έξι είναι οι σταθμοί που κατέθεσαν φάκελο για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών, ενώ η μία άδεια που έμεινε, σύμφωνα με πληροφορίες, θα επαναπροκηρυχθεί.

Κατά σειρά κατάθεσης είναι οι ΣΚΑΪ, STAR, ALPHA, ANT1, E, ενώ φάκελο στα γραφεία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης κατατέθηκε και από την εταιρεία «Ελληνική Τηλεοπτική».

Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις, ώστε η τηλεοπτική αγορά και το τηλεοπτικό τοπίο να κάνουν τα βήματα για το μέλλον, εκτίμησε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, αναφορικά με τις εξελίξεις στον διαγωνισμό.

Εξέφρασε την πεποίθηση ότι το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης έχει οργανώσει μία διαδικασία άρτια, μία διαδικασία συμπαγή και σε πάρα πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

«Νομίζω ότι πάρα πολύ γρήγορα θα περάσουμε σε μία φάση, όπου και το τηλεοπτικό τοπίο θα είναι ρυθμισμένο και με τις προοπτικές της αύξησης της διαφημιστικής αγοράς και με βάση τον ισχύοντα νόμο θα έχουμε και αύξηση των θέσεων εργασίας στην τηλεόραση. Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις λοιπόν, η τηλεοπτική αγορά, το τηλεοπτικό τοπίο στην Ελλάδα να ξεκινήσει να κάνει τα απαραίτητα βήματα για το μέλλον, τα οποία αφορούν και τις καινούργιες τεχνολογικές εξελίξεις. Νομίζω ότι αποδεικνύεται ότι όταν υπάρχει η πολιτική βούληση και η εγρήγορση και η ετοιμότητα από τους θεσμικούς παράγοντες και τις ρυθμιστικές αρχές όλα είναι εφικτά» σημείωσε.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ