Κόσμος
Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2016 06:10

Λιβύη: Επτά νεκροί από βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας

Τουλάχιστον επτά άτομα σκοτώθηκαν και οκτώ τραυματίστηκαν από βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας κατά δυνάμεων που πρόσκεινται στην ανατολική κυβέρνηση της Λιβύης στη Βεγγάζη χθες, όπως ανέφεραν αξιωματούχοι ιατρικών υπηρεσιών και ασφάλειας.

Τουλάχιστον επτά άτομα σκοτώθηκαν και οκτώ τραυματίστηκαν χθες από βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας κατά δυνάμεων που πρόσκεινται στην ανατολική κυβέρνηση της Λιβύης στη Βεγγάζη, όπως ανέφεραν αξιωματούχοι ιατρικών υπηρεσιών και ασφάλειας.

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την βομβιστική ενέργεια, που σημειώθηκε στην υπό πολιορκία συνοικία Γκανφούντα. Η περιοχή αποτελεί έναν από τους τελευταίους θύλακες αντίστασης ενάντια στον Εθνικό Στρατό της Λιβύης (ΕΣΛ), μια δύναμη που παραμένει πιστή στον ανατολικό διοικητή Χαλίφα Χαφτάρ. Ο Χαφτάρ πολεμά τους ισλαμιστές και άλλους εχθρούς του στη Βεγγάζη εδώ και δύο χρόνια.

Φέτος ο ΕΣΛ έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο στη Βεγγάζη, παρότι συνεχίζονται οι μάχες και οι επιθέσεις σε τμήματα της πόλης.

Σύμφωνα με ιατρική πηγή από το κεντρικό νοσοκομείο της πόλης, όλοι όσοι σκοτώθηκαν στη βομβιστική επίθεση ήταν μέλη του ΕΣΛ.