Skip to main content

ΚΚΕ: Κατά των κυριαρχικών δικαιωμάτων οι παραινέσεις Γιούνκερ

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Καταδικάζει το ΚΚΕ τις παραινέσεις του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και του Βερολίνου για κοινές περιπολίες με την Τουρκία στο Αιγαίο, σημειώνοντας πως στρέφονται κατά των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.

«Οι επιδιώξεις αυτές, στο όνομα της συμμετοχής της χώρας μας σε ΝΑΤΟ-ΕΕ, κάνουν πως δεν βλέπουν πως η αστική τάξη της Τουρκίας αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας στο Αιγαίο, μιλά για “γκρίζες ζώνες”, παραβιάζει διαρκώς τα θαλάσσια κι εναέρια σύνορα της Ελλάδας, προσπαθώντας να δημιουργήσει τετελεσμένα», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με το ΚΚΕ, αποδεικνύεται για άλλη μια φορά πως ΝΑΤΟ κι ΕΕ «όχι μόνον δεν μπορούν να εγγυηθούν την ειρήνη και την ασφάλεια του ελληνικού και των άλλων λαών, αλλά αποτελούν παράγοντες νέων κινδύνων κατά του λαού μας». 

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.