Skip to main content

Νάντια Γιαννακοπούλου: Το θέμα είναι πρωτίστως πολιτικό, αλλά είναι και ηγεσίας

Υπάρχει μείζον θέμα δημοκρατικής λειτουργίας

Την ανάγκη για έναν ανοιχτό διάλογο στα όργανα του ΠΑΣΟΚ επεσήμανε η Νάντια Γιαννακοπούλου, κάνοντας λόγο για ζήτημα δημοκρατικής λειτουργίας του κόμματος.

Μιλώντας στην ΕΡΤ και κληθείσα να σχολιάσει τις τελευταίες εξελίξεις, μετά το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών, και την ανοιχτή αμφισβήτηση του Νίκου Ανδρουλάκη, σχολίασε: «Το θέμα είναι πρωτίστως πολιτικό. Αλλά τις πολιτικές τις θέτουν σε εφαρμογή τα πρόσωπα. Βεβαίως υπάρχει και ζήτημα προσώπων, ζήτημα ηγεσίας».

«Υπάρχει ένα μείζον θέμα, που το έχω πει πάρα πολλές φορές και στον πρόεδρο και στα όργανα, ότι τίθεται ζήτημα δημοκρατικής λειτουργίας του κόμματος», τόνισε ακόμη και πρόσθεσε: «Πόσες φορές συνεδρίασε Κεντρική Πολιτική Επιτροπή τον τελευταίο χρόνο; Η Κεντρική Επιτροπή είναι για να γίνεται διάλογος, για να συνδιαμορφώνει θέσεις».

«Να μιλήσουμε πρώτα για πολιτικές»

Ερωτηθείσα τι θα κάνει εάν δεν γίνει δεκτή η εισήγηση για επίσπευση των εσωκομματικών διαδικασιών, είπε: «Να μιλήσουμε πρώτα για τις πολιτικές. Η έγνοια και η αγωνία είναι να γίνει ο διάλογος και να δούμε τι δεν πήγε καλά. Αυτό που πρέπει να γίνει αυτή τη στιγμή είναι να λειτουργήσουν τα όργανα και να γίνει ανοιχτός διάλογος. Στα όργανα διαμορφώνονται πλειοψηφίες και μειοψηφίες».

Σχολίασε ακόμη πως «εσωστρέφεια δεν δημιουργείται από τις διαφορετικές απόψεις, αλλά από το να μην συζητάμε, από το να δαιμονοποιούμε πρόσωπα και θέσεις».

«Το να μην γίνουμε δυνατό κόμμα προσφέρει υπηρεσία στον κ. Μητσοτάκη, όχι το να συζητήσουμε το πώς θα γίνουμε δυνατό κόμμα», κατέληξε.